Spelen alla pratar om just nu – så funkar Speak out och Liptwister

Fram med munskenor och dra igång ett parti Liptwister eller Speak Out – spelen som gör det i princip omöjligt att prata normalt.

Cassandra Lindblom  |  Publicerad 2017-12-13 11:26  |  Lästid: 2 minuter

Har du sett bilderna i sociala medier där folk spänner upp munnen med munskenor och försöker säga enkla meningar? Spelen Liptwister och Speak out är bara två exempel på upplägget som gör succé just nu – och konceptet är lika kul som enkelt. Kanske något att köpa med sig till familjens julfirande?

Spelen skiljer sig lite från varandra men i grunden är de i princip likadana. Till båda spelen följer ett gäng munskenor som försvårar kommunikationen rejält under varje omgång.

 

Att spela Liptwister genererar uppenbarligen likefest Instagram

Uppläggen på spelen är desamma, trots att reglerna skiljer sig lite åt. Till båda spelen får du med munskenor som gör det väsentligt mycket svårare än vanligt att kommunicera med övriga deltagare.

Liptwister

liptwister spel mun
Liptwister beskriver spelet som ”det förmodligen roligaste partyspelet någonsin”. I paketet får du åtta munskenor, 155 spelkort, ballonger samt såpbubblor. På spelkorten får du olika utmaningar som bland annat går ut på att säga en enkel mening till att dricka något, köra arga leken eller busringa en vän. Spelet rekommenderas från 12 år och du kan köpa det här.

Läs mer om Liptwister och köp spelet här.

Speak out

speak out spel köp
Speak out är en form av gissningsspel för fyra till fem deltagare. Spelet går ut på att du drar ett kort med en mening, du säger den högt och låter de andra deltagarna gissa vad du vill få fram. Problemet? Yes, du har en löjlig plastskena i mungiporna som gör det i princip omöjligt att prata normalt. Spelet rekommenderas från 16 år och finns även för barn i form av Speak out kids vs. Parents med mindre munskenor som passar mindre munnar.

Läs mer om Speak out och köp spelet här.

Artikeln publicerades först på Baaam.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-13 16:55