Maggio bakom masken

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2013-08-19 15:22  |  Lästid: 2 minuter

Popgeniet Veronica Maggio är tillbaka med ett nytt album, redo att följa upp supersäljaren Satan i gatan. I nya numret av Café berättar hon för Tomas Andersson Wij om Spotifysuccén, pengarna och livet som ensamstående mamma.

* * *

Maggio var den mest streamade artisten under 2011 – med den helt orimliga siffran 113 miljoner lyssningar på Spotify. Satan i gatan hade 1,5 miljoner lyssningar dagen den släpptes. Ändå är den nya skivan Handen i fickan fast jag bryr mig, som släpps nästa månad, något helt annat.

– Jag kände att det skulle bli löjligt att upprepa festlåtarna på den skivan. Jag har velat åt en annan typ av energi den här gången, en mörkare energi. Det finns en hel del uppgörelser i texterna, där jag ställer både andra och mig själv till svars. Och jag har velat skriva lite vackrare. På mina tidigare skivor finns alltid en glimt i ögat, en skämtsam, ironisk och slängig ton. Jag vägde den där slängigheten noggrant så att jag aldrig skulle uppfattas som pretentiös. Men det var ett skydd. Och jag ville ta bort det skyddet nu. Jag ville kunna visa att jag är ärligt sårad.

Maggio berättar också om sitt förhållande till pengar. Några storsäljande-artist-excesser har hon inte lagt sig till med trots framgångarna.

– Jag ger mig själv en rimlig månadslön. Men jag har ingen extravagant livsstil. För mig är det att sätta sprätt på pengar att äta precis vad jag vill. Sen vet man aldrig hur länge ens pengar kommer att räcka. Jag kan sluta tjäna pengar i morgon, så jag måste hushålla på någon nivå.

I intervjun lanserar Veronica Maggio också begreppet "dagisröka", hon pratar om ständiga producentbyten och ger oss en liten rundtur i barndomens Uppsala.

Läs hela texten i nya Café – ute i morgon den 20 juli, på papper och för iPad (sök på ”Magazine Café” i App Store). Bilderna togs av Jimmy Backius.

* * *

På grund av en teknisk miss saknas de två sista raderna i Veronica Maggio-intervjun i det nya numret. Vi beklagar detta och publicerar därför textens avslutning här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 13:46