Magnus Carlson utsedd till årets bäst klädda man på ELLE-galan

Grattis Magnus Carlson, till priset som Årets bäst klädda man på ELLE-galan 2017.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2017-01-13 21:27  |  Lästid: 3 minuter
magnuscarlson

Sveriges bäst klädda man, enligt ELLE. Foto: Per Kristiansen

Weeping willows stilsäkre frontman Magnus Carlson är årets vinnare av modetidningen ELLE:s prestigefyllda pris. Det avslöjades på ELLE-galan under fredagskvällen. Magnus har mer än 20 års erfarenhet som sångare i ett av Sveriges största popband. I höstas gjorde han flera uppmärksammade tolkningar i TV4:s Så mycket bättre och under våren gör han en stor Sverige-turné – samtidigt som Weeping Willows spelar tre kvällar i Globen i Stockholm. Tidigt i januari släppte Magnus singeln Mitt Hjärta från kommande albumet Den Långa Vägen Hem.

Han beskriver själv sin stil som tidlös, hållbar – och alltid inspirerad av musikerna han idoliserat.

Grattis!

– Hell yeah! Jag är otroligt stolt över det här priset. Så sjukt stolt och känner mig otroligt sedd. Jag gillar kläder och har min stil, även om den inte är extravagant, säger Magnus Carlson till Café.

Vem är din stilförebild?

– Jag är en blandning. I mitt pojkrum hade jag en jättestor affisch på Morrissey i halvpösiga Levi’s, strumpor och någon typ av blusaktig skjorta. Den stilen hade jag länge. Sedan var jag Ian McCulloch i Echo & the Bunnymen, han var så sjukt snygg i rock, svarta kläder och rufsigt hår. Pappa ville döpa mig till James Carlson efter James Dean och James Deans molokna Ivy league-stil med cigg, slacks och gympadojjor gillade jag. Det är ditåt jag fortfarande kollar.

Du har sagt att du gillar stilen som mods hade på sextiotalet.

– Ja, nu är det cementerat. Fotbollen tog mig in på den här casual-grejen med Stone Island-jackor, pikéer och Adidas Gazelle . Där kom jag in i modsvängen full on.

Hur gick det till?

– Jag hade fastnat i rockabillystilen men förstått att mod var min grej. En kväll sa Andres Lokko (popjournalist på bland annat Svenska Dagbladet, reds anm) ”Magnus, du har kommit hem”. Jag kommer aldrig glömma det, han såg det på mig.

Fred Perry-pikén, vad ger du den för trendutsikter framöver?

– När det gäller piké är ändå Lacoste originalet för mig. En mörkblå Lacoste-piké är Chet Baker. Ska det vara piké ska det vara Lacoste, ska det vara ökenkängor ska det fan vara Clark’s, ska det vara blues ska det vara Muddy Waters, ska det vara jeans ska det vara Levi’s 501 och ska det vara Harringtonjacka ska det vara Baracuta. Jag vill ha äkta vara.

Har du ett favoritplagg?

– Man kan vända på det, det absolut värsta är när ett par jeans jag haft går sönder. Det är nästan så tragiskt att jag skulle kunna skriva en Weeping Willows-låt om det. Jag gillar när det är helt och rent, har aldrig hajat varför man ska ha byxorna på halva arslet och hål i kläder.

magnuscarlson2

Magnus Carlson hyllar Ebbot Lundbergs stil. Foto: Per Kristiansen

Vilket är ditt bästa stilknep?

– Okej! Man ska aldrig känna sig utklädd. Dels ska man känna sig hemma och naturlig, dels signalerar stilen vem man är. Har man kläder som man trivs i får man bättre självförtroende, då blir man en bättre människa.

Vilket är ditt dyraste klädköp?

– Det är inte så jävla farligt, men det var en grön CP Company-parka i manchester som jag köpte för typ 10, 11 tusen spänn. Den var skitsnygg men jag hade bara den en vinter, därför känns den som det dyraste köpet.

Vem är Sveriges näst bäst klädde man?

– En känd person som prickat helt rätt är Ebbot Lundberg i Soundtrack of our lives. Han har ingen variation, men den där stilen han haft i 20 år. Och det passar honom och allt han gör perfekt. Det är helt genialiskt, men kanske inte så uppenbart.

Modskulturen som du gillar, vad är dagens motsvarighet till den?

– Jag antar att det ligger nånstans i r’n’b och hiphop. Jag lyssnar inte på det och kan ingenting om de här Drake och Kanye West. Men jag antar att det ligger där någonstans. De har en tradition nedärvd från jazzmusikerna, som var coolast när det kom till mode. Den exakta bredden på slips och alla såna detaljer.

Lyssna på Magnus Carlsons Mitt hjärta

För samtliga vinnare på Elle-galan 2017 – klicka här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 14:26