”Efter att mina föräldrar gått bort brast det, det var så jävla skönt att sörja”

Sveriges lenaste röst om Så mycket bättre-succén, maffiga miljonskulder och messen med Noel Gallagher.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2017-02-16 14:44  |  Lästid: 4 minuter
Magnus Carlson – som under våren är högaktuell med tre utsålda spelningar i Globen med Weeping Willows – berättar för Café varför han har slutat svära: ”Jag har ju döttrar för fan.”

När Café intervjuade dig för 10 år sedan sa du att ”fitta” var din favoritsvordom. Men det var innan du fick barn och före ”åsiktskorridoren”, vill du ändra dig?

– Ja. Jag svär aldrig så nu, men gjorde säkert det då. Nu är det mer ”helvete”.

Hur svär du på fotbollsmatcher?

– Jag svär ingenting där, men alla andra gör det. Nu med barn gillar jag inte när folk skriker ”hora”, jag har döttrar för fan.

Hur känns det att ha kommit ut som mysfarbror i TV4:s Så mycket bättre, det är rätt långt från bilden av den allvarlige Magnus som du förmedlat tidigare?

– Jag har alltid sett arg ut på foton, det är min naturliga look. Men efter Så mycket bättre är jag mer avslappnad.

Är Den långa vägen hem din ”Så mycket bättre-skiva”: hoprafsad för att kapitalisera på det så kallade momentumet?

– Jag har vetat i tio år att jag skulle släppa en soulskiva på svenska. Jag tog Så mycket bättre som en anledning att få arslet ur vagnen.

Du låter glad på nya skivan.

– Jag har en svart grundsyn, det är bara att titta på nyheterna. Men med barn går det inte att vara gamle Grinmange.

Weeping Willows gör tre konserter i Globen i vår, nu är det väl dags att sluta prata om er som ett underskattat band?

– Jag kände länge att vi var ett underskattat band, men inte längre. Jag vill tänka att vi är värda att få tre Globen-spelningar.

Oroar du dig för din vikt?

– Jag har aldrig gillat hur min kropp ser ut men jag är för lat för att träna. Jag vill heller inte att någon ser mig träna, det är så jävla orockigt. Då blir jag Melloartist. Men logiken i det jag säger är sjukt. Liam Gallagher är ju skitsnygg i träningsbrallor.

Hänger du med Oasis-bröderna?

– Jag messade Noel i går, han ska vara förband åt U2 under Joshua tree-turnén och den vill jag se. Han svarar alltid direkt. Vi har gått ut en del och han tipsar om ny musik till min klubb Bangers’n’Mash.

Vilken är din största skräck?

– Cancer. Båda mina föräldrar dog nyligen i lungcancer. Det var otroligt jobbigt att vara med på.

Röker du fortfarande?

– Det händer att jag tigger cigg på fyllan, men jag köper inte längre. Jag snusar. Cigg var en del av min image i början, när jag ville vara James Dean. Och det finns fortfarande inget coolare än svartvitt foto med en cigg. Att börja röka är det jag ångrar mest i mitt liv.

Hur gör du för att fortsätta vara sexig inför din fru?

– Ja du, småbarnsföräldrar som vi är… de sexiga tillfällen kommer inte så ofta. Man får skapa dem genom att ha barnvakt och åka bort. Ömhet kan vara annat än sex. Som att man får utlopp för sin person och inte blir fast med barnen.

Ska ni ha fler barn?

– När fan skulle det hända? Jag kan tycka synd om mina kompisar som inte har barn. När jag stod på BB och höll i mitt första barn var det som ett ljus som sa att jag hade blivit vuxen. Innan var jag en tonåring som sprang på krogar och somnade i diken.

När kände du senast att du förväntades gråta, men inte kunde?

– För sex månader sedan satt jag på toa ensam hemma efter att mina föräldrar gått bort och jag gjort alla åtaganden, då brast det. Jag störttjöt. Det var så jävla skönt att sörja.

Du har flyttat med familjen till ett stort hus i oerhört välmående Mälarhöjden i Stockholm, har du blivit borgare på äldre dar?

– Jag har alltid bott i hyresrätt och värnat om det, men nu fick jag möjligheten eftersom jag ärvde pengar. Därför laddade vi på.

När blandades du senast ihop med den andre – betydligt soligare – Magnus Carlsson, från Alcazar?

– Jag får ofta den frågan, men märker aldrig att vi blandas ihop. Han har alltid varit mycket mer populär än jag, förutom på Debaser.

Hur nära har det varit att du bytte namn på grund av honom?

– Skivbolaget ville att jag skulle ha ett artistnamn när jag släppte min första soloskiva. Jag tänkte heta Rocky Dennis men föreslog Marcus Ekström. De undrade vad fan jag höll på med och jag fick heta Magnus Carlson.

Grattis till tidningen Elles pris som årets bäst klädda man, vad ger du din Fred Perry-piké för trendutsikter framöver?

– Tack! Jag gillar verkligen Fred Perry, men när det gäller piké är ändå Lacoste originalet för mig.

Hur pank var du efter Tambourinehärvan, där Weeping Willows var inblandat?

– Vi var plötsligt skyldiga miljoner. Jag vet fortfarande inte hur det gick till. Jag mejlade eftersom vi känner varandra, men blev ledsen över att vi inte kunde lösa det med dem (The Hives, Cardigans, The Ark, Timbuktu och Soundtrack of our lives, reds anm).

Hur löste ni det då?

– Just då var det nära att jag slutade sjunga. Men vi i bandet höll oss utanför och satte upp en femårsplan för att jobba oss ur katastrofen. Jag bokade spelningar i hela Sverige, ena dagen stod vi på en ölback på någon jävla pub i Ljusdal och nästa dag var vi i ett konserthus någon annanstans.

Varför slutade du inte?

– Jag fick spela in en jazzskiva och så kom det en skitkonstig förfrågan från en artist som hette Axel. Jag hade ingen aning om vem han var, men vi gjorde en låt och sedan fick jag reda på att han var en av världens största dj:s och kallade sig Axwell.

Fakta

Namn: Magnus Carlson.

Född: 3 augusti 1968.

Familj: Frun Elin och två döttrar, Ella och Nina.

Karriär: Sångare i Weeping Willows, släppte solodebuten Allt är bara du, du, du 2001 och har även spelat in jazzskivor med The Moon Ray Quintet och sjungit på låten Center of the universe med Axwell.

Aktuell med: Soloskivan Den långa vägen hem och en turné i Sverige. Weeping Willows fyller 20 år och gör tre konserter i Globen i vår.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:40