Hoppa till innehåll

Män kan

Det är en klassisk scen i amerikanska komedier: en pappa ska ta hand om sitt barn, ofta en söt flicka, och omedelbart uppstår kaos. Pannkakorna bränner vid, det är äggskal i juicen och han vet inte hur man sätter på ett par blöjor ordentligt så han använder silvertejp till att fästa dem. Sedan, när det … Continued

Det är en klassisk scen i amerikanska komedier: en pappa ska ta hand om sitt barn, ofta en söt flicka, och omedelbart uppstår kaos. Pannkakorna bränner vid, det är äggskal i juicen och han vet inte hur man sätter på ett par blöjor ordentligt så han använder silvertejp till att fästa dem. Sedan, när det är dags att klä på barnet, är det ett tidsklipp och barnet kommer ut från sitt rum med en ballerinakjol och typ en fotbollshjälm på sig. Pappan ser nöjd ut, som om han verkligen lyckats.

Då ställer sig den lilla flickan med armen i sidan och tittar överseende på sin far för att sedan visa honom hur man steker pannkakor, häller upp juice och klär sig ordentligt. För flickor, till och med när de är så små, är duktiga och humorlösa medan män är korkade och impulsdrivna. 
Dessa scener är naturligtvis otroligt sexistiska, åt båda hållen, och inte speciellt roliga. Och de stämmer ju inte heller. Jag kan ta hand om min dotter precis lika bra som min flickvän. Jag klär henne lika fint, jag kan byta blöjor och bara för att jag blir lämnad ensam med henne glömmer jag inte plötsligt hur man häller upp juice.

Kolla till exempel vad jag satt på Dixie idag. Vem säger att män inte kan matcha!


Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.