Klart killar ska fira att de blir pappor – nu är man showers en grej

Baby showers, en lugnare fest där den blivande mamman blir firad och uppvaktad, har sedan länge varit en trend i Sverige och – men främst för kvinnor. Nu växer den manliga varianten fram.

Thowe Wagner Larsson  |  Publicerad 2017-06-02 16:09  |  Lästid: 2 minuter

Vi influeras allt mer av resten av världen och ett säkert exempel är den trenden med baby showers som härstammar från USA. En baby shower anordnas av den blivande mammans vänner där det bjuds på snittar och bakelser tillsammans med alkoholfri champagne. Det är också vanligt att den blivande mamman får presenter som är tillägnade bebisen.

Baby showers har oftast varit en aktivitet tillägnad av och för kvinnor – tills nu. Enligt Pinterest har sökningar på man showers, alltså baby showers fast för blivande pappor, ökat med 149 procent sedan förra året.

Tre blivande pappor lär sig att byta en blöja. Foto: thatdudeqb

 

En blivande pappa firas med ett förkläde med ”bra att ha”-saker. Foto: _mrs_gb_

En man shower är helt enkelt ett sätt för den blivande pappans vänner att fira kommande föräldraskap och även se till att han, precis som den blivande mamman, är redo för vad som väntar. Olika showers har aktiviteter som är anpassade efter vad gruppen tycker om men oftast brukar någon form av blöjlek vara involverad. Även en ”blöjtårta” är en klassisk present att ge bort.

En blöjtårta kan se ut på olika sätt, här formad som en amerikansk fotbollsplan. Foto: melroseeeee_

Så nästa gång någon i din vänskapskrets väntar barn, se till att båda föräldrarna blir firade!

Källa: Buzzfeed

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-07 11:14