Annons

Spela bort stressen 2017 – 6 efterlängtade spel med story

Ny forskning visar att TV-spel effektivt minskar stress. Café har därför listat några av årets mest lovande spelsläpp.

Jakob Adolfsson
Spela bort stressen 2017 – 6 efterlängtade spel med story

Café har tidigare skrivit om att forskare vid University College London upptäckt att spel kan minska stress. Vad som bland annat fastslås i studien är att spel med ett tydligt berättande har visat bäst effekt. Här listar vi därför några av årets intressantaste och mest story-drivna titlar.

Mass Effect: Andromeda

Fjärde spelet i serien av detta massiva actionäventyr. Andromeda är det första spelet i serien att presentera en öppen rymd för spelaren att utforska. Storyn tar vid 600 år efter den ursprungliga trilogin. Den mentala bild som en öppen rymdvärld framkallar för tankarna till spel som Eve: Online .

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Vi hoppas och tror oss kunna spendera många timmar utanför huvudstoryn.

Release: 23 mars

Plattformar: PC, Xbox One och Playstation 4.

 

South Park: The Fractured But Whole

Uppföljaren till det hyllade South Park: Stick of Truth. Perfekt för den som redan gillar serien och tonen i den. Storyn utspelar sig efter Stick of Truth och fokuserar den här gången på de superhjältar som tidigare förekommit i serien. Lättsamt men välgjort.

Release: Ursprungligen planerad i december förra året men har sedan dess skjutits fram till första kvartalet 2017.

Plattformar: PC, Xbox One och Playstation 4.

 

Red Dead Redemption 2

Dags att ännu en gång inta hästryggen när den tredje installationen i Red Dead-serien snart är här. Spelserien som producerats Rockstar Studios är nog lättast att likställas som ett alternativ till deras populära GTA-spel.

Exakt hur spelet kommer att se ut är svårt att svara på i dag. Men om den läckta kartan stämmer kan vi vänta oss stora ytor med mycket variation. Tidigare Rockstar-produktioner har sällan gjort någon besviken så vi kan nog sitta lugnt fram tills Clint Eastwood-simulatorn släpps. Tidigare titlar: Red Dead Revolver och Red Dead Redemption.

Release: 2 oktober om spelbutikens Littlewoods misstag är något att gå på.

Plattformar: Xbox One och Playstation 4.

 

Days Gone

Sons of Anarchy är slut sedan ett bra tag men som tröst släpper SIE Bend Studio spelet Days Gone. Du spelar som Deacon St. John, biker eller prisjägare.

Onekligen en spirituell efterföljare till spel som Left 4 Dead och framför allt The last of Us med massor av stress och zombies. Spelas bäst i hoodie med ett brylcreemsdoftande backslick.

Release: preliminärt 31 december.

Plattformar: Playstation 4

 

The last of Us part 2

Ellie från det första The last of Us-spelet är tillbaka, fem år äldre, tillsammans med den förre protagonisten Joel. Spelets regissör Neil Druckman har tidigare berättat att första spelet handlade om kärlek. Tvåan får en lite hårdare ton då den ska handla om motsatsen – hat. I produktionen hittar vi även en av manusförfattarna till Westworld. Serien som kom förra året har i dag 9,1 på IMDBs betygsskala för film och TV. Men den serien är å andra sidan bara för dumskallar, enligt Cafés Markus Thunberg.

Om det nya kapitlet innehåller fler giraffer än ettan återstår att se. Oavsett hoppas vi på en värdig fortsättning på vad som mycket möjligt kan vara en av världens mest efterlängtade titlar.

Release: preliminärt 31 december.

Plattformar: Playstation 4

 

God of War

Zeus är död och den grekiska mytologin har sedan länge avhandlats i God of War-serien.

Nu återvänder den i en mjuk reboot som tar oss till den fornnordiska mytologin. Nytt för spelet är bland annat att allas vår anti-hjälte Kratos får sällskap av sin son Atreaus som är en ny karaktär. I spelet kommer du som spelare kunna utforska alla av den fornnordiska mytologins nio världar. Ett tema med mycket kvar att utforska i spelform.

Så vill du dyka in i overkligheten men ändå hålla dig på hemmaplan är alltså God of War årets titel för dig.

Release: inte satt än, men förhoppningsvis senare i år.

Plattformar: Playstation 4

Hoppet lever för att spelet Half-Life ska bli film. 

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar