Mango Margarita och tv-kockens fisktacos – så fixar du den perfekta mexikanska middagen

Fisktacos och drinken Mango margarita

Fira Cinco de Mayo (eller bara att det snart är helg) genom en mexikansk pangmiddag med tv-kocken Filip Poons fisktacos och en mangodopad Margarita.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-05-05 12:31  |  Lästid: 2 minuter

Onsdag den 5 maj infaller den mexikanska högtiden Cinco de Mayo – en ursäkt god som någon att unna dig och din omgivning en mexikansk helkväll. Och nej, den här gången hoppar vi Anders Svenssons svenne-tacos och gör något närmre äkta mexikanskt, right?

Nedan följer två recept – en Mango Margarita och tv- och Youtube-kocken Filip Poons mexikanska fisktacos – som garanterar en mycket trevlig afton i mexikansk anda.

Recept: Mango Margarita 

Du behöver: 

  • 4 cl tequila
  • 2,5 cl Cointreau
  • 2 cl limejuice
  • 2 dl fryst mango 

Så här gör du:

1. Mixa tequila, Cointreau, limejuice och fryst mango i en blender.
2. Häll upp och servera drinken i ett glas på fot.
3. Garnera med en färsk mangoskiva och njut! 


Recept: Filip Poons mexikanska fisktacos

Räcker till: ca 4 portioner | Tillagningstid: ca 20 min 

Ingredienser:

  • 8 st små tortillas 
  • 4 st tärnade avokados 
  • 1 kruka koriander 
  • 150 g fetaost 

Kålsallad: 

  • 200 g strimlad rödkål 
  • 2 st lime 
  • 2 msk olivolja 

Chilimajo: 

  • 2 dl majonnäs 
  • 2 msk chilisås 

Picklad rödlök 

  • 1 st rödlök 
  • ½ dl ättika 12 % 
  • ½ dl socker 
  • ½ dl vatten 

Friterad fisk:

  • 500–600 g torsk 
  • 1,5 dl mjöl 
  • ½ msk salt 
  • 1 msk spiskummin 
  • 2 ägg 
  • 2 dl panko/ströbröd 
  • 1 l rapsolja/frityrolja 

Gör så här:

1. Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten tills det att sockret löst upp sig. Lägg sedan i tunt skivad rödlök. 

2. Chilimajo: Blanda ihop majonnäsen och chilisåsen. 

3. Kålsallad: Strimla rödkålen och blanda med limejuice, salt och olivolja. 

4. Fritera fisken: Blanda mjöl, salt och spiskummin. Vispa upp ägg och en skvätt vatten i en separat skål och häll upp panko/ströbröd i ytterligare en separat skål. Dela fisken i mindre bitar och panera sedan först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i pankon/ströbrödet. Fritera sedan fisken i olja på 175°c tills de är gyllenbruna. 

Servera direkt. Fyll en tortilla med kålsallad, koriander, avokado, friterad fisk, picklad rödlök, smulad fetaost och toppa med chilimajo. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-05-05 12:31