Mango Margarita och tv-kockens fisktacos – så fixar du den perfekta mexikanska middagen

Fisktacos och drinken Mango margarita

Fira Cinco de Mayo (eller bara att det snart är helg) genom en mexikansk pangmiddag med tv-kocken Filip Poons fisktacos och en mangodopad Margarita.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-05-05 12:31  |  Lästid: 2 minuter

Onsdag den 5 maj infaller den mexikanska högtiden Cinco de Mayo – en ursäkt god som någon att unna dig och din omgivning en mexikansk helkväll. Och nej, den här gången hoppar vi Anders Svenssons svenne-tacos och gör något närmre äkta mexikanskt, right?

Nedan följer två recept – en Mango Margarita och tv- och Youtube-kocken Filip Poons mexikanska fisktacos – som garanterar en mycket trevlig afton i mexikansk anda.

Recept: Mango Margarita 

Du behöver: 

  • 4 cl tequila
  • 2,5 cl Cointreau
  • 2 cl limejuice
  • 2 dl fryst mango 

Så här gör du:

1. Mixa tequila, Cointreau, limejuice och fryst mango i en blender.
2. Häll upp och servera drinken i ett glas på fot.
3. Garnera med en färsk mangoskiva och njut! 


Recept: Filip Poons mexikanska fisktacos

Räcker till: ca 4 portioner | Tillagningstid: ca 20 min 

Ingredienser:

  • 8 st små tortillas 
  • 4 st tärnade avokados 
  • 1 kruka koriander 
  • 150 g fetaost 

Kålsallad: 

  • 200 g strimlad rödkål 
  • 2 st lime 
  • 2 msk olivolja 

Chilimajo: 

  • 2 dl majonnäs 
  • 2 msk chilisås 

Picklad rödlök 

  • 1 st rödlök 
  • ½ dl ättika 12 % 
  • ½ dl socker 
  • ½ dl vatten 

Friterad fisk:

  • 500–600 g torsk 
  • 1,5 dl mjöl 
  • ½ msk salt 
  • 1 msk spiskummin 
  • 2 ägg 
  • 2 dl panko/ströbröd 
  • 1 l rapsolja/frityrolja 

Gör så här:

1. Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten tills det att sockret löst upp sig. Lägg sedan i tunt skivad rödlök. 

2. Chilimajo: Blanda ihop majonnäsen och chilisåsen. 

3. Kålsallad: Strimla rödkålen och blanda med limejuice, salt och olivolja. 

4. Fritera fisken: Blanda mjöl, salt och spiskummin. Vispa upp ägg och en skvätt vatten i en separat skål och häll upp panko/ströbröd i ytterligare en separat skål. Dela fisken i mindre bitar och panera sedan först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i pankon/ströbrödet. Fritera sedan fisken i olja på 175°c tills de är gyllenbruna. 

Servera direkt. Fyll en tortilla med kålsallad, koriander, avokado, friterad fisk, picklad rödlök, smulad fetaost och toppa med chilimajo. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-05-05 12:31