Mango Margarita och tv-kockens fisktacos – så fixar du den perfekta mexikanska middagen
Fira Cinco de Mayo (eller bara att det snart är helg) genom en mexikansk pangmiddag med tv-kocken Filip Poons fisktacos och en mangodopad Margarita.
Onsdag den 5 maj infaller den mexikanska högtiden Cinco de Mayo – en ursäkt god som någon att unna dig och din omgivning en mexikansk helkväll. Och nej, den här gången hoppar vi Anders Svenssons svenne-tacos och gör något närmre äkta mexikanskt, right?
Nedan följer två recept – en Mango Margarita och tv- och Youtube-kocken Filip Poons mexikanska fisktacos – som garanterar en mycket trevlig afton i mexikansk anda.
Recept: Mango Margarita
Du behöver:
- 4 cl tequila
- 2,5 cl Cointreau
- 2 cl limejuice
- 2 dl fryst mango
Så här gör du:
1. Mixa tequila, Cointreau, limejuice och fryst mango i en blender.
2. Häll upp och servera drinken i ett glas på fot.
3. Garnera med en färsk mangoskiva och njut!
Recept: Filip Poons mexikanska fisktacos
Räcker till: ca 4 portioner | Tillagningstid: ca 20 min
Ingredienser:
- 8 st små tortillas
- 4 st tärnade avokados
- 1 kruka koriander
- 150 g fetaost
Kålsallad:
- 200 g strimlad rödkål
- 2 st lime
- 2 msk olivolja
Chilimajo:
- 2 dl majonnäs
- 2 msk chilisås
Picklad rödlök
- 1 st rödlök
- ½ dl ättika 12 %
- ½ dl socker
- ½ dl vatten
Friterad fisk:
- 500–600 g torsk
- 1,5 dl mjöl
- ½ msk salt
- 1 msk spiskummin
- 2 ägg
- 2 dl panko/ströbröd
- 1 l rapsolja/frityrolja
Gör så här:
1. Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten tills det att sockret löst upp sig. Lägg sedan i tunt skivad rödlök.
2. Chilimajo: Blanda ihop majonnäsen och chilisåsen.
3. Kålsallad: Strimla rödkålen och blanda med limejuice, salt och olivolja.
4. Fritera fisken: Blanda mjöl, salt och spiskummin. Vispa upp ägg och en skvätt vatten i en separat skål och häll upp panko/ströbröd i ytterligare en separat skål. Dela fisken i mindre bitar och panera sedan först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i pankon/ströbrödet. Fritera sedan fisken i olja på 175°c tills de är gyllenbruna.
Servera direkt. Fyll en tortilla med kålsallad, koriander, avokado, friterad fisk, picklad rödlök, smulad fetaost och toppa med chilimajo.