Hoppa till innehåll

Marcus Berggren släpper debutalbum – första singeln ute nu

Ända sedan Marcus Berggren valde att pensionera sin framgångsrika karriär som ståuppkomiker har han både släppt musik, målat tavlor och debuterat som författare. Nu är det dags för det första albumet och det första smakprovet är den självbiografiska singeln ”Låga halter”.

”Den handlar om när jag hade flyttat från Göteborg till Stockholm. Jag hade inget jobb, ingen tjej, ingenting going. Men så skrev jag den här låten. Och blev väldigt nöjd med den. Plötsligt fanns det något jag var lite stolt över.”

Även om det är humorn man förknippar mest med Marcus är musiken på sätt och vis rötterna han nu går tillbaka till.

”Från det att jag var ungefär 18 satsade jag allt på mitt band: ’Nu lämnar jag samhället’, typ. Men det blev katastrof. Det var som Mötley Crüeboken The Dirt fast i bonnaversion: bråk, knark, otrohet, misär, nästan hela bandet strök med, ingen tyckte vi var bra. Sen höll jag mig borta från musik ett tag.”

Att ha en stor, befintlig publik när man som musiker släpper sitt första album är inte helt vanligt och skulle möjligen kunna förknippas med viss prestationsångest, men Marcus verkar ta det med relativ ro.

”Det är ett jävla privilegium så klart. Jag inser att bara för att någon gillar min humor är det inte säkert att den personen också gillar mina rocklåtar. Men kanske ger man dem i alla fall en chans?”

Lyssna på singeln här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.