Hoppa till innehåll

De ska göra 1 miljon skor av plast som samlats upp från havet

Olle Arnell

Adidas ska producera 1 000 000 skor av återvunnen plast från havet. Dessutom gör man matchställ till två av världens största fotbollsklubbar.

parley-skor-av-atervunnen-plast

I samarbete med organisationen Parley for the Ocean har Adidas inlett ett miljöfrämjande samarbete där man samlat upp plast ur havet vid Maldivernas kust.

Av plasten gör man sedan dels löparskon UltaBOOST Uncaged och matchtröjor till två av världens största fotbollslag – Bayern München och Real Madrid. Matchtröjorna är gjorda av 100% återvunnet material.

atervunna-trojor
Xabi Alonso och Marcelo i matchtröjorna som är gjorda av återvunnen plast.

I helgens ligamatch mot Hoffenheim bar Bayern München de tröjor som producerats av plasten och Real Madrid kommer att bära tröjorna under matchen mot Sporting de Gijón den 26 november

Löparskorna kommer att släppas i mitten av november i en upplaga av 7000 par. Du kan registrera dig här för att få ett meddelande om när det går att köpa skorna.

parley-adidas

Adidas har avgett ett löfte om att börja massproducera produkter gjorda av den återvunna plasten. Till slutet av 2017 planerar man att producera en miljon exemplar av UltraBOOST Uncaged.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.