Hoppa till innehåll

Marshalls nya bärbara högtalare är en liten pjäs med stort ljud

Marshalls bärbara högtalare Middleton

Marshalls färska, nätta, högtalare Middleton har fyra högtalarelement som producerar en stereoomslutande ljudupplevelse som imponerar.

Anrika förstärkare- och högtalarejätten Marshall fortsätter att satsa på bärbara högtalare. Förra året släppte man sin minsta högtalaren hittills – lilleputten Willen. Nu är man, med sedvanlig ljudhjälp från svenska Zound Industries, tillbaka med ytterligare en ny portabel bluetooth-högtalare – Marshall Middleton. Middleton är liten, men betydligt större både ljud- och storleksmässigt än Willen, och ska snarare ses som en storebror till Marshalls hyllade Emberton I och II.

Middleton är utrustad med fyra högtalareelement och använder sig av Marshalls egentutvecklade True Stereophonic-teknik, vilket i praktiken innebär att den lilla högtalaren producerar ett multiriktat stereoljud som örat uppfattar kommer från alla olika riktningar snarare än bara från den lilla vertikala högtalarelådan.

Och visst imponerar ljudet. När Café testar högtalaren låter ljudet betydligt rikare och mer tredimensionellt än i liknande prissatta högtalare som JBL:s Xtreme 3 och Bose runda Soundlink Revolve II. Speciellt bra är den på att producera ett ljud som uppfattas liknande för örat oavsett var i rummet du befinner dig.

Kort sammanfattat: Mark Knopflers Strata-ljud i Sultans of Swing har aldrig låtit så bra i en så liten högtalare.

Precis som Marshalls tidigare bärbara högtalare är den 100 procent damm- och vattentålig och klarar både vatten och lera. Det är med andra ord fritt fram att vattendöpa den i ett badkar eller ha med sig på stranden eller på en Roskilde-lerig camping.

Marshall Middleton är vattentålig.

Marshall-högtalaren är byggd av 55 procent återvunnen plast och helt fri från PVC. Batteritiden är lite snålare i jämförelse med lillebrorsan Emberton II. Där Emberton II kan spela musik upp till 30 timmar och laddas fullt på tre klarar Middleton 20 timmars bärbar speltid och laddas från 0 till 100 procent på 4,5 timmar. För att fortsätta lyssna när mobilens batteri håller på att ta slut går det att ladda luren direkt i högtalaren likt en powerbank.

Förutom att ljudet är bättre än i Emberton II har Middleton även ett par nya konfigureringsknappar. Du kan höja treble och bas direkt på stärken, något du bara kan göra i den medföljande appen i Emberton II. Middleton kommer även med vad Marshall kallar för ”stack mode”, något som innebär att du kan parkoppla andra Middleton-högtalare för att få till ett ännu större och fetare ljud. Praktiskt för fester i halvstor storlek.

Middleton kostar 3 195 kronor och finns att köpa nu på Marshalls hemsida.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.