Här är alla deltagarna i kommande säsongen av Mästarnas mästare

Emma Green. Patrik Järbyn och Magnus Norman

Höjdhopparen Emma Green, speedwayföraren Antonio Lindbäck och boxaren Frida Wallberg är några av deltagarna i den 14:e säsongen av SVT:s alltjämt dunderpopulära tävlingsprogram.

Joakim Almén | Foto: Getty  |  Publicerad 2021-08-18 11:40  |  Lästid: 2 minuter

Om du inte minns vem som vann den första säsongen av Mästarnas mästare är du förlåten. Det har nämligen gått 12 år sedan den forne skidkonungen Per Elofsson blev den första vinnaren av programmet. Sedan dess har sport- och lekprogrammet som förtjänstfullt kombinerar nostalgi med tävlingsmoment rullat på i 13 säsonger, ofta med tittarsiffror norr om två miljoner tittare.

Nu står det vilka ex-sportproffs som kommer att tävla i den kommande säsongen. Vi kommer bland annat få stifta närmre bekantskap med en speedwayförare från Avesta (nej, inte den speedwayföraren från Avesta), en VM-medaljör i höjdhopp och en alpin fartfantom som säger sig ha väntat på att vara med i programmet sedan han la av för nio år sen.

Tillskillnad från förra säsongen, som av pandemiskäl spelades in i Sverige, kommer återigen tio ex-elitidrottare skickas iväg till varmare breddgrader. Inspelningen förläggs till Spanien, något som vädersäkrar programmet och ger möjlighet till fler vattentävlingar enligt Mästarnas mästares exekutiva producent Anders Wistbacka. Årets säsong spelas in i september och kommer att sändas någon gång under våren 2022.

Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2022:

Grupp 1

Emma Green (höjdhopp)

Foto: Getty

Antonio Lindbäck (speedway)

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Antonio Lindbäck (@lindback_racing)

Ola Lindgren (handboll)

Foto: Getty

Magnus Norman (tennis)

Foto: Getty

Sofia Loft (styrkelyft)

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Sofia Loft (@loftsofia)

Grupp 2

Patrik Järbyn (alpinskidåkning)

Foto: Getty

Carin Hjalmarsson (fd Koch) (golf)

Foto: Getty

Joanna och Henric Stillman (dans)

Frida Wallberg (boxning)

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-08-18 11:40