Hoppa till innehåll

Max släpper rökig nygammal burgare och – äntligen! – sötpotatispommes

Max Hamburgare
Wilmer Gyllström

En blandning av sött och salt, som Lasse Berghagen skulle sagt.

Sedan Max hamburgare öppnade sin första restaurang i Gällivare 1968 har svenska folkets kärlek för hamburgerkedjan vuxit för varje år som gått – precis som expansionstakten. Idag finns MAX hamburgare inte bara i Sverige, utan även i Norge, Danmark och – hör och häpna – Egypten!

Under pandemitider har kanske besöken på Max fysiska restauranger minskat, men den svenska burgarkedjan har hållit hungern uppe med sin ”hemburgarlåda”, som rent krasst är en låda med alla ingredienser för en burgare som tillagas hemma.

Nu till smakrikare nyheter: Max har nu plockat fram en gammal favorit i ny tappning på menyn, nämligen Grand Deluxe Smokey Chipotle. Men vid denna lanseringsvända med en extra komponent – sötpotatispommes. För alla snabbmatsfantaster där ute så vet ni vad som gäller, kombinationen mellan rökig barbeque och de söta friesen brukar i regel innebära en smakmässig framgång.

Den uppskattade burgaren Grand Deluxe Smokey Chipotle med sin jalapeño, salta och krämiga cheddarost, majonnäs, lökringar, picklad rödlök och isbergssallad är för andra gången tillbaka på menyn. För att lyfta smakerna till nästa nivå har de skapat Sweet Potato Fries. De äkta Max headsen minns att det tog hela sju år för dem att plocka fram de eminenta Crispy Fires. Och dessa söta pommes följer samma spår. För att behålla sin krispighet är sötpotatispommesen något smalare än de traditionella – något som sötpotatispommes annars tenderar att förlora.

– Jag gillar att Smokey Chipotle inte är en för överväldigande BBQ-upplevelse. Vanligtvis när man äter BBQ bestämmer man själv hur mycket av varje maträtt man stoppar på gaffeln, det går inte att göra på burgare – så därför upplever jag att många blir lite väl söta. När vi tog fram Smokey Chipotle ville vi ha den åt det rökigare hållet och nu när det går att komplettera med Sweet Potato Fries tycker jag att BBQ-upplevelsen blir perfekt avvägd, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

Hamburgaren finns att beställa i kött, kyckling, halloumi och delifresh plant beef. Grand Deluxe Smokey Chipotle och Sweet Potato Fries kommer finnas att beställa på Max restauranger från och med torsdag 14 januari till och med 17 mars. Menyn landar på 96 kr och om man vill ha de tunna sötpotatispommesen kostar de 30 spänn.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.