Max Bankettmeny, som lanserades i samband med fjolårets Nobelfest, blev en av årets stora snabbmatsnackisar. Årets meny är framtagen tillsammans med stjärnkonditorn Daniel Roos och beskrivs som hamburgerkedjans lyxigaste hittills.
Förrätten består av potatiscylindrar med 30 gram Kalix Löjrom, hackad rödlök, gräddfil, dillkvist och citron. Till huvudrätt serveras en Grand Chicken Västerbottensost, med krispig svensk kycklingbröstfilé, emmentalersmältost, isbergssallad, tomat, gul lök, aioli, Västerbottensostflarn och sesambröd. Efterrätten, skapad av Daniel Roos, är en Crème Bavaroise fylld med hallonkompott och citronmousse toppad med syrliga tapiocapärlor. Måltiden serveras, som sig bör, med iskall Pommac.
– Efter sex Nobeldesserter börjar man få smak för festligheter. Den här gången ville jag skapa något som känns högtidligt men ändå oväntat lekfullt – en liten bankettupplevelse i varje tugga, säger Daniel Roos.
Bankettmenyn säljs 299 kr och finns även tillgänglig som sharing menu för två personer för 369 kr (en förrätt, två burgare och två Pommac samt en efterrätt). Menyn finns i begränsad upplaga från den 5 till den 10 december på tre utvalda restauranger: MAX Kungsgatan 4, MAX Hötorget och MAX Luleå City.
Extra stjärnglans väntar på MAX Hötorget den 10 december. De 10 första som kommer dit i civil högtidsdräkt erbjuds att äta Bankettmenyn gratis. Samma dag finns det även möjlighet att boka bord för Bankettmenyn på MAX Kungsgatan 4 och MAX Luleå City. Sittningarna kommer ske klockan 12.30 och 19.00 och bokningen görs via bokabord.se.