Hoppa till innehåll

Max hamburgare släpper två klassiker som dubbelburgare

Max hamburgare

Mer protein till folket!

Den folkliga hamburgerkedjan Max nyheter brukar tas emot med stor spänning när de lanserar nya burgare, tillbehör och desserter sisådär en gång i kvartalet. Nu är det dags igen, även om det inte är en helt ny burgare denna gång. Istället väljer Max att uppdatera två klassiker på menyn. Det handlar om två riktiga långkörare på menyn: Original- och Friscoburgaren.

Uppdateringen består i huvudsak av att du nu blir lite mättare – Max skickar nämligen på dubbla burgare, antingen som nötkött eller den växtbaserade Delifresh Plant Beef. Utöver dubbelt protein säger sig Max ha förfinat receptet på nötköttet och brödet har fått en bättre textur och fylligare smak. Nötköttsburgarna har numer en lägre salthalt och formas enligt ett nytt tillvägagångssätt, något som ska resultera i bättre konsistens och helhetskänsla.

– Smak handlar mycket om konsistens och dubbelburgarna blir extra goda och saftiga genom att vi adderar en skiva smält cheddarost mellan köttet. Vårt nya sätt att blanda och forma köttet ger dessutom burgarna en mer porös struktur och fylligare smak. De nya nötkötts- och brödrecepten skapar en lättare och saftigare textur som gör att varje tugga kommer till sin fulla rätt, säger Max chefskock Jonas Mårtensson i ett pressmeddelande.

Max Dubbel Friscoburgare och Dubbel Originalburgare i både nötkött och Delifresh Plant Beef finns att beställa på Max hamburgerrestauranger nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.