Hoppa till innehåll

Maxa adventsminglet med julens festligaste cocktail – Glögg sour

Foto: Catarina König.

Glögg är en underskattad ingrediens i cocktails. Här är ett drinkrecept som lyfter glöggminglet till nästa nivå.

Det här är nog en av de godaste adventsdrinkarna jag vet. Jag älskar syran i drinken tillsammans med smakerna av glögg och kanel som ger känslan av att julen faktiskt är på gång”. / Catarina König

Catarina König. Foto: Samuel Edsmyr.

Du behöver:

  • Kanelsockerlag:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 hela kanelstänger
  • Drink
  • 4–5 cl vit starkvinsglögg
  • 2 cl mörk rom (t.ex. Diplomatico)
  • 3 cl citronsaft
  • 3 cl kanelsockerlag
  • 2 cl äggvita
  • iskub, att skaka drinken med
  • Garnityr
  • Torkad apelsinskiva eller kanelstång

Gör så här

  • Koka strösocker, vatten och kanelstänger tills sockret har smält helt. Ta bort från värmen och låt svalna.
  • Mät upp alla ingredienser till drinken i en shaker. Lägg i iskuben och skaka kraftigt tills drinken är kall och skummig.
  • Häll upp i ett kallt martiniglas och dekorera med en torkad apelsinskiva eller en kanelstång.

Tips!

Gör gärna sockerlagen dagen innan och förvara med en kanelstång kvar i flaskan.

Receptet är hämtat från Catarina Königs nya kokbok Jul med guldkant som bland annat finns att köpa här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.