Hoppa till innehåll

5 meningslösa saker som gör killar på internet arga

En del killar på internet verkar inte alltid må toppen. De blir uppjagade av de märkligaste anledningar och ingen vet riktigt varför. Här är några saker som i regel får pulsen att rusa.

Nya barnprogram lanseras

När det görs en ny version av ett barnprogram som var stort för längesedan är det bara en tidsfråga innan en flock rasande män dyker upp i kommentarsfälten. De här männen är alltid en bra bit över 30 år gamla och väldigt arga över att det här nya barnprogrammet inte lever upp till deras förväntningar. Patetiken är förstås total.

En återkommande punkt är att den nya tolkningen förstör den version de har fina minnen till från barndomen. De här stackars vuxna männen verkar vara av intrycket att en nyversion av en tecknad film innebär att den gamla versionen samtidigt raderas från alla arkiv och streamingtjänster. Man hoppas att grabbarna har ett starkt socialt skyddsnät, för den typen av vanföreställningar riskerar ju annars att få en att hamna lite, lite utanför samhället.

Exempel: Remaken av Duck Tales.

Namn på vegetariska produkter

Samma män som blir så oerhört arga över tanken på köttfria dagar blir naturligtvis utom sig av vrede när de hör att andra människor svängt ihop en vegetarisk köttfärssås och liknande. Killarna skriker i kommentarsfälten så de blir röda i ansiktet att det ju inte är något kött i såsen och att den därför inte ska kallas så. Japp, ni hörde rätt. Det finns män som blir arga över vad andra människor kallar maten de lagar åt sig själva.

Exempel:

En förpackning ändrar utseende

Så fort en förpackning ändrar utseende det minsta, hur estetiskt genomtänkt det än är, så är ryggmärgsreflexen hos ett visst gäng killar vrede. Varför kan ens favoritläskburk inte få se ut som man minns att den alltid gjort?! Något de vant sig vid är nu annorlunda och det känns inte alls bra.

Exempel: Coca-Colas omdesign till långburk.

Star Wars fortsätter att existera

Det är en gammal sanning att ingen avskyr Star Wars så mycket som Star Wars-fans. Bryter man ner det så finns det nog max sammantaget en halv minut rörligt Star Wars-material som fansen tycker om. Resten hittar de olika märkliga anledningar att hata. De inbillar sig att de vet vad olika rollfigurer skulle eller inte skulle ha gjort i en given situation, de letar meningslösa detaljer i filmerna som pyttelite motsäger tidigare etablerad information. Det enda fansen inte gör är att luta sig tillbaka i biofåtöljen och ha en härlig filmkväll. De har nog glömt bort hur man gör det.

Exempel: Svårt att välja här, de ändrar sig hela tiden gällande vad de avskyr mest. Det fanns en hemsida dedikerad alla som hatade Jar Jar Binks, tills en viss klick fans plötsligt bestämde sig för att Episode 1-3 var underskattade. Nu de senaste åren är det kanske The Last Jedi som mest unisont varit i skottgluggen.

Någon säger något kritiskt om Bruce Springsteen

Foto: Getty Images

Alla som är riktiga hardcorefans av en artist eller ett band har lite svårt att handskas med kritik mot sin favorit. Manliga fans av Bruce Springsteen, särskilt över 50, är dock lite extra tunnhudade. Detta beror säkert åtminstone delvis på att de flesta efter den åldern sedan länge har cementerat sin musiksmak och bestämt att han är bäst. När något motsäger ens uppfattning blir det en sådan kalldusch, särskilt om den personen råkar ha lite medial räckvidd. Typ en stor kvällstidning.

Exempel: Reaktionerna på en av recensionerna från första Göteborgsspelningen 2023.

Cafés digitala redaktör Jonas Strandberg är journalist, standupkomiker, poddare och en av Sveriges främsta Taylor Swift-experter.

Email: jonas@cafe.se
Credits
Foto: Midjourney/Robin Åberg:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.