Hoppa till innehåll

Mexlagarskolan #16

Bönor och ris är en typiskt sådan rätt som, om man inte redan är frälst, låter svinatråkig. Men jag lovar, det är fruktansvärt gott och enkelt och så här precis innan löning är det en billig och mättande vardagsrätt också. Och så åt ju cowboys det. Beans and rice Du behöver: Två burkar svarta bönor, … Continued

Bönor och ris är en typiskt sådan rätt som, om man inte redan är frälst, låter svinatråkig. Men jag lovar, det är fruktansvärt gott och enkelt och så här precis innan löning är det en billig och mättande vardagsrätt också.

Och så åt ju cowboys det.

Beans and rice
Du behöver: Två burkar svarta bönor, stekfläsk, en gul lök, en vitlök, spad från en burk inlagda jalapenos, koriander, ris, salt och peppar.

Gör så här: Stek fläsket knaprigt och lägg över på ett fat. Stek löken och vitlöken i fettet som släppt och häll sedan i de avrunna bönorna. Häll på fläsket, den hackade koriander och så mycket spad från jalapenoburken du känner för. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris och inlagda jalapenos.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.