Michael Fassbender om att vara lycklig singel: ”Jag har blivit ganska självisk”

Victor Johansson  |  Publicerad 2016-01-07 11:42  |  Lästid: 2 minuter

Det är lätt att föreställa sig Michael Fassbender dagen då han blev erbjuden rollen som Steve Jobs i filmen Steve Jobs: uppstigen ur havet, surfbräda under armen, saltstänkt hår.

Plötsligt – pling! – ett meddelande i läsplattan på solbädden. Avsändare: manusförfattaren Aaron Sorkin (Vita huset, Social network).

– Jag åkte på surfsemester i Australien och läste manus mellan vågorna, säger han till Café i London. Tanken var att jag skulle vara ledig. Så dök plötsligt Aaron Sorkins manus upp och jag kände ”där rök min semester”.

Filmen är uppdelad i tre akter och utspelar sig backstage under lanseringen av tre olika Appleprodukter. Att spela Steve Jobs krävde mer än svart polo, illasittande jeans och vita gymnastikskor. Applegrundaren – som med tiden blivit lika känd för sin skoningslösa ledarstil som för sitt geni – blev en utmaning.

– Det enda jag letar efter i en roll är att provocera, att folk ska älska eller hata mig. Det är den typen av karaktärer jag dras till. Personligen tycker jag inte att Steve Jobs var så hemsk. Han hade brister i sin person och det är bara mänskligt.

Som Hollywoods eviga ungkarl – Fassbender har nyligen brutit upp efter en romans med Alicia Vikander – har 38-åringen blivit ansiktet utåt för den lyckliga singeln.

– Min längsta relation varade i två år. Jag antar att jag har blivit ganska självisk med hur jag tillbringar min tid. Det är också knepigt eftersom man behandlas annorlunda när man blir en offentlig person. Tjejer är mer intresserade. Jag kan gå på en date och tänka ”gud vad tråkig jag är just nu” och hon säger: ”Det där är superintressant!” För fem år sedan hade hon rest sig och gått.

Trots medverkan i hyllade Hollywoodfilmer som Prometheus, 12 years a slave och Inglourious basterds bor Michael Fassbender fortfarande kvar i ungkarlslägenheten i Londondistriktet Hackney.

– Många undrar varför jag bor kvar i samma lägenhet, men den riktiga frågan borde vara varför jag inte inrett den sedan jag flyttade in. Jag är inte där så ofta, jag var hemma i London tre månader förra året, men jag borde verkligen ta tag i det.

Filmen har premiär 22 januari. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-29 22:07