Annons
Annons

Anastasios Soulis om vännen Michael Nyqvist: ”Han var som min far”

Skådespelaren Anastasios Soulis hade en nära relation till Michael Nyqvist och togs hårt av dennes bortgång. Nu vill han kämpa resten av karriären för att göra sin fadersfigur stolt, berättar han i podcasten "Nemo möter en vän".

Cecilia Ahle

Han har setts i Beck-filmerna, i tv-serien Gåsmamman och i Den bästa sommaren – och den som lade grunden åt Anastasios Soulis, 30, skådespelarkarriär är nyligen bortgångne Michael Nyqvist. Som ung träffade Anastasios Soulis sin blivande idol Michael Nyqvist under inspelningen av filmen Hem ljuva hem. Det blev ett möte som etsade sig fast i den då 13 år gamla Soulis:

Annons

– Vi hade en speciell relation, det blev lite som en far och son-grej. Jag såg väldigt väldigt mycket upp till honom. Han har betytt och kommer alltid betyda extremt mycket för mig. Jag hade inte varit där jag var utan honom, berättar Anastasios Soulis i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Gilla Cafe.se på Facebook

Relationen utvecklade sig genom åren och Soulis berättar att Michael Nyqvist hjälpte honom in på scenskolan. I filmen ”Underbara älskade” som släpptes 2006 möttes de åter igen på vita duken. Men Anastasios Soulis visste inte om att vännen var sjuk. Därför blev han chockad när hans agent, som han hade fått av och delade med Michael Nyqvist, ringde och berättade att hans filmpappa hade gått bort.

– Jag ville och kunde inte förstå det. Jag sa bara nej, berättar han.

Anastasios Soulis sörjde sin vän Michael Nyqvist på hans begravning i Katarina Kyrka i Stockholm den 21 juli.

Anastasios Soulis sörjde sin vän Michael Nyqvist på hans begravning i Katarina kyrka i Stockholm den 21 juli.

Soulis hade träffat Michael Nyqvist under hösten förra året på premiären till filmen ”Den allvarsamma leken” och Nyqvist hade då, trots sin hemliga kamp mot lungcancern, helt varit sig själv.

Läs också: Så sörjer världen Michael Nyqvist: ”Är i total chock”

– ”Tjena gubben, hej? Vad gör du? Filmar du något? Vad roligt, vi borde ses.” Han var sitt vanliga spralliga glad jag, så jag hade ingen aning. Och sedan… Det var jävligt, jävligt tufft när det kommer så oväntat och när det är en person som stått en så pass nära, berättar Anastasios Soulis i podcasten.

Mikael Nyqvist

Michael Nyqvist kämpade i ett år mot lungcancern.

Anastasios beskriver Michael Nyqvist som en av de största genom tiderna som drogs iväg alldeles för tidigt.

– Jag kommer minnas honom som min överlägset största inspirationskälla, min mentor, min filmpappa och min idol. Resten av min karriär kommer jag att kriga för att föra vidare hans arv. Jag vill göra honom stolt och det är det många som vill, tror jag, säger Anastasios Soulis.

Bild: IBL

Artikeln publicerades först på Allers.

Läs också:

Så reagerade James Corden och 5 andra kändisar på Trumps transförbud

Därför har Tom Hardy täckt sitt ansikte i alla stora roller sedan 2012

Annons

Dela (111)
TweetaLaddar