Därför har Tom Hardy täckt sitt ansikte i alla stora roller sedan 2012

Alltsedan rollen som Bane i The Dark Knight Rises har Tom Hardy täckt stora delar av sitt ansikte i storfilmerna han har varit med i – och det finns en förklaring.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2017-07-25 13:45  |  Lästid: 3 minuter

Många pratade om hur onödigt det var att ta in Jim Carrey som Grinchen när det begav sig – det gick ju verkligen inte att se att det var han. Man borde ju vilja fronta sin film med ett ansikte folk känner igen, kan man tänka. Men inte alltid. Tom Hardy är ännu ett exempel på detta.

Jim Carrey i Grinchen

Förra veckan hade Christopher Nolans efterlängtade storfilm Dunkirk premiär i Sverige. Tom Hardy spelar stridspilot och har på sig syrgasmask största delen filmen. Ibland är det till och med svårt att se att det är han.

Den uppmärksamme kan ha lagt märke till att det inte är första gången som Hardy får en roll där man mest får se hans ögon. Närmare bestämt alla hans senaste stora roller: The Dark Knight Rises (2012), The Revenant (2015) och Mad Max: Fury Road (2015). Är det inte en stor mask för munnen så är det skägg och hår. Men det finns alltså en förklaring till detta.

Tom Hardy i The Dark Knight Rises.

Regissören Christopher Nolan har nämligen berättat för Press Association att han blev djupt imponerad av Hardy i Batman-filmen.

– Jag blev ganska exalterad av vad han gjorde i The Dark Knight Rises med två ögon, ett par ögonbryn och lite panna.

Nolan säger i intervjun att Tom Hardy kan göra mer med enbart ögonen än de flesta skådespelare kan göra med hela kroppen.

– Det är hans unika talang, han är extraordinär, säger han.

Därför var också valet av Hardy som stridspilot i Dunkirk ett självklart val för regissören.

– Jag tänkte: låt oss se var han kan göra helt utan panna, inga riktiga ögonbryn och kanske bara ett öga.

Det visade sig att Tom Hardy kunde göra ganska mycket med bara ett öga. Dunkirk har i dagsläget 8,7 på IMDB och filmen väntas vara aktuell för en Oscar.

I december kommer Star Wars: The Last Jedi och länge har rykten florerat kring att Tom Hardy ska spela en stormtrooper, alltså ännu en täckt roll för skådespelaren. Ryktena har också spätts på efter att hans namn lades till på rollistan över filmen på IMDB.

Ryktet går att Tom Hardy kommer att spela en stormtrooper i Star Wars.

Dessutom pågår just nu produktionen av Tom Hardys nästa förmodade storfilm som har premiär nästa år, Venom – en spinoff av Spider-man. Om ansiktet är täckt? Det räknar vi med.

Källa: Esquire

En annan sak som har blivit Tom Hardys signum, framför allt i serien Taboo, är hans grymtande. Här kan du se ett klipp på exakt hur extremt mycket grymtande som företas i den första säsongen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-14 11:26