Michel Tornéus efter rekordhoppet: ”Tänkte åh, helvete”

I absolut sista tävlingen knep Michel Tornéus en OS-biljett – och satte nytt svenskt rekord. Café når honom i Spanien på väg hem till en välförtjänt semestervecka.

Markus Thunberg | Foto IBL/Nike  |  Publicerad 2016-07-11 14:38  |  Lästid: 2 minuter
michel

Michel Tornéus under EM i Amsterdam.

 

Det var verkligen på håret för Sveriges senaste OS-hopp, Michel Tornéus, 30.

I veckan hoppade han 8,21 – en längd som hade räckt till en OS-biljett – på EM. Det var bara det att vinden var pyttelite för stark, och resultatet räknades inte.

– Det var frustrerande men samtidigt har jag känt mig väldigt bra hela tiden, säger Michel Tornéus till Café på måndagen.

Den sista dagen att tävla om en OS-biljett var på måndagen. Då tog Michel saken i egna händer och ordnade en till tävling i Sierra Nevada, Spanien, för honom och några till som inte heller klarat OS-gränsen.

– Vi hörde av oss till spanjorerna men som vanligt är det mycket mañana mañana där, men de lyckades lösa en tävling och det uppskattar jag riktig mycket, säger Tornéus.

Redan i första hoppet tryckte han till med 8,44 meter – nytt svenskt rekord – och klart över kvalgränsen 8,15.

– Jag kände direkt att det var över gränsen och sprang bort för att kolla om vinden var godkänd. När jag såg att det var 8,44 tänkte jag bara ”åh, helvete”. Det är sjukt, säger han.

Hur firade du?

– Det blev väl en bira, San Miguel har sitt högkvarter där så det var kul att dricka en lokal öl. Men jag kände mig rätt sliten efter en halv. Nu ska jag ta det lugnt och vara med familjen i en vecka innan OS-förberedelserna börjar.

Nu blir det alltså OS för Tornéus.

– Jag kände hela tiden att jag skulle till OS, det kommer bli jättekul. Jag kan inte lova medalj men lovar att jag kommer jobba hårdare än alla andra för att ta medalj. Ingen är hungrigare än jag är.

Nog om sport. Vilka sneakers kör du i sommar?

– Jag brukar mest ha Jordans, men nu är det Nikes Lunar Epic som gäller. De är det absolut skönaste och häftigaste man kan ha på sig när man glider. Nu har det också kommit en låg modell som jag beställt.

Favoritplagget i sommar?

– Jag har ett turarmband från Triwa som jag fick när jag fyllde 30. Det har jag alltid på mig när jag tävlar. Det är som att ha guld över hela armen och det har blivit min nya lyckogrej och jag har det när jag tränar, tävlar och bara glider.

low

Nikes Lunar Epic, hög och låg modell.

high

Hoppet? Se det här!

Video från Expressen. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-07-11 15:34