Miljardär till millennials: Skippa avokadon så har ni råd med ett hem

Millennials får ta mycket skit från äldre generationer för att de är lata och har orealistiska förväntningar på livet. Men den här miljardärens uttalande är bara idiotiskt.

Joel Linde | Foto IBL  |  Publicerad 2017-05-17 12:10  |  Lästid: 2 minuter

En australisk fastighetsmogul har blivit världskänd efter ett uttalande i nyhetsprogrammet 60 Minutes.

35-åriga Tim Gurner är god för i runda slängar tre miljarder svenska kronor och i hans världsbild kan alla unga människor ha råd att köpa ett hus – om millennials bara slutar upp med att äta dyra avokadomackor.

– När jag försökte köpa mitt första hem, då köpte jag inte mosad avokado för 120 kronor och fyra kaffe för 25 kronor styck, sa han i programmet.

– Människor som äger hem i dag har jobbat väldigt, väldigt hårt för det och sparade varje dollar, de gjorde allt de kunde för att klättra på fastighetsstegen.

Tim Gurner verkar har missat att människors disponibla inkomst inte ökat i närheten av lika fort som priserna på bostäder och han lyckades onekligen trampa en hel generation på tårna med sitt förminskande uttalande.

Som tur är finns Twitter. Här är 10 svar från millennials som helt enkelt är trötta på att få skit från äldre generationer.

1. ”Kan någon som är bra på ekonomi snälla hjälpa mig budgetera detta. Min familj dör”

2. ”Millennials har inte råd att köpa sina hem eftersom de så girigt använder båda sina njurar”

https://twitter.com/ggooooddddoogg/status/864196728660086785

3. ”Kanske om millennials la mindre pengar på brunch och mer på partikelfysikforskning så kunde de resa tillbaks till 1974 och ha råd med ett hus. Bara en tanke”

4. The Economist: ”Varför köper inte millennials diamanter?

Svar: Jag jobbar i en mataffär

https://twitter.com/CowlonFullerton/status/748670936069476353

5. ”Det borde finnas ett Monopol: millennial edition, där man bara går runt på spelplanen och betalar hyra, utan att någonsin ha råd att köpa något.”

6. ”Millennials är så bortskämda med sina smartphones & pekskärmar. Allt vi hade på vår tid var förmågan att köpa fastigheter i centrala London.”

7. ”Ni millennials och er besatthet med statlig sjukvård. På min tid dog vi bara”

8. ”Rubrik: Sociala medier har skapat en generation självupptagna narcissister

Svar: Rika män hängde vägghöga målningar av sig själva i matsalarna så att besökare kunde se hur de såg ut positionerade bredvid skrivbord, tänkandes”

9. ”Ungdomar nu för tiden har det för enkelt” sa generationen som kunde köpa ett hus med en lön från okvalificerat arbete vid 21 års ålder”

10. ”Den här generationen tål inte skämt”

Vår generation skrattar åt internet-memes hela dagarna, vi gillar bara inte rasistiska skämt

Och Tim Gurner själv då, hur blev han så framgångsrik?

Tims första hem kostade 1,2 miljoner och betalades av hans chef. Tim fick bo där och renovera lägenheten och när han sålde den gjorde han en vinst på 100 000 kronor som han använde till sin nästa investering.

Det underlättar, så klart…

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-05-18 14:54