Hoppa till innehåll

Min sommarstil 2007 – 2016

Min garderob har gått från schtekig brommapojke till bohemisk teaterstudent, vidare till nordisk minimalism och enkelt välklädd. Under hela min uppväxt var jag besatt av second hand och vintage vilket resulterade i att jag ofta såg ut som en pårökt överklassclown i hängslen, knästrumpor, konstiga slipsar och portfölj. Detta följdes snabbt åt av en mystisk … Continued

Min garderob har gått från schtekig brommapojke till bohemisk teaterstudent, vidare till nordisk minimalism och enkelt välklädd. Under hela min uppväxt var jag besatt av second hand och vintage vilket resulterade i att jag ofta såg ut som en pårökt överklassclown i hängslen, knästrumpor, konstiga slipsar och portfölj. Detta följdes snabbt åt av en mystisk svart period där svarta sjok och snuskigt tighta jeans var i fokus. Här kommer en redogörelse för alla mina sommarstilar sedan 2007!

2007

Gymnasietiden! Som teaterelev och dessutom enda killen i klassen stack jag ut på många sätt. Nedan tog The Sartorialist en bild på mig iförd pilotglasögon med fönsterglas och jätteväska. Här har mitt intresse för kläder, mode och kultur tagit fart och jag söker ständigt efter något nytt.

BagMan

2008

Nu börjar det hända saker! Sommaren 2008 åker jag på festival, bloggar för ModeMan på Stockholm Streetstyle och lajvar dom kläderna jag bär. Ena dagen beige från topp till tå, andra dagar hängslen och fluga.

out2008

2009

Äntligen 18! Denna sommar är en bohemsommar, stickade broscher, drösvis med halsband och avklippta skjortor. Vi åkte till Emmaboda och såg Metronomy och sen till Arvika och såg Depeche Mode. Vi bodde i tält och tyckte att vi var bäst i världen som fyllt 18.

out2009

2010

Bag on a string? Nä, bara bakfull i Emmaboda. Som vanligt. Detta sista år tog emot, åldern kröp på kände vi och festade som om vi aldrig festat. 19 år och övertygad om att nu tog livet slut, nu när vi snart fyller 20 och inte är en tonåring längre. Klädmässigt var jag nu inne i en ”tuff fas” med mycket svart, vitt och beige.

outt2010

2011

Sommaren 2011 spenderades mest på Gotland iförd min morfars frackskjortor, jag hade precis börjat blogga på Rodeo och denna bild togs utanför Filippa K’s visning på PA&Co under modeveckan i augusti. Trots min sprezzatura-stil med hawaiiskjorta som skymtar under tröjan tog Facehunter ingen bild på mig.

face

2012

Efter en resa till NYC våren 2012 när jag precis fyllt 21 spenderade jag resten av året i nya kläder. Vit denim och bjärta färger. Denna sommar återgick min stil till någon form av konstnärlig brat när jag insåg storheten i mötet mellan vit denim och ljusblått linne!

out2012

2013

Tufft och sportigt var ledorden sommaren -13. Dom där Nikeskorna som alla hade satte ribban för min garderob och jag levde sönder dem. Shortsen är en stående favorit än idag och är sånna där friluftsbyxor med dragkedja(!). Jag köpte dom dock för att de ”kändes lite Marni”.

out2013

2014

Denna sommar var min MODESOMMAR då jag höll den prestigefyllda titeln modeassistent på ELLE. Standard på redaktionen var svart med svart och en skvätt militärgrönt eftersom Isabel Marants senaste kollektion var grönglittrig och svart. Bilden nedan från Stockholm Strettstyle är en av mina all time faves. Notera att det gula i väskan går igen i jeansjackan och det gröna plockas upp i skjorta och väska.

out2014

2015

Förra sommaren var likt många andra en denimsommar. Jag gjorde ett outfitsamarbete med mina drömoutfits för de olika modeveckorna i världen och nedan gestaltar jag Milano. Kandadensisk smoking med Guccibälte. Investerade i mina första vida byxor, ett par beiga byxor som tillhörde det brittiska flygvapnets uniform från 1942.

2015out

2016

I sommar! Hur blir det då kan man undra? Återigen har jag ett schtekigt återfall med monogramväska från Louis Vuitton och bryter gärna av med sliten ljus denim och t-shirt. Vida byxor och scarfs sätter tonen för denna sommar då jag kommer åka på festivaler hit och dit och en vecka på Mallorca. Sjömansbyxan är en garderobsfavorit och kommer från Boomerang, den köper du här!

26637845434_7944b1f1c8_b

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.