Hoppa till innehåll

Min vän N och den ironiska dödskorridoren

Min vän N och jag står och väntar på hissen på våningen där vi har vårt kontor. Jag: (Trycker på knappen) Hissen: (Kommer farande nerifrån. Ger först det distinkta intrycket av att ha för intention att sakta ner, men tycks liksom sedan få syn på mig, varpå den ökar farten och åker rakt förbi vår … Continued

Min vän N och jag står och väntar på hissen på våningen där vi har vårt kontor.

Jag: (Trycker på knappen)

Hissen: (Kommer farande nerifrån. Ger först det distinkta intrycket av att ha för intention att sakta ner, men tycks liksom sedan få syn på mig, varpå den ökar farten och åker rakt förbi vår våning.)

Jag: (Vänder mig upprört till min vän N) Såg du? SÅG du nu!!!??? Det är precis det här jag menar. Den JÄVLAS ju med mig!

Min vän N: (Betraktar glasrutan i hissdörren mycket eftertänksamt)

Hissen: (Kommer farande uppifrån. Stannar på vår våning. Nu fullpackad med folk från våningen ovanför.)

Jag: (Tittar in i hissen. Skakar på huvudet åt personerna inne i den.) Vi tar nästa. Tack.

Hissen: (Stänger dörren. Åker ner.)

Min vän N: Intressant.

Jag: Vad?

Min vän N: Du kan ha rätt. Den kanske jävlas med dig.

Jag: Jag säger ju det!

Min vän N: (Nickar eftertryckligt) Har du sett Resident Evil?

Jag: Ja…för länge sen, antar jag. Hur så?

Min vän N: Det finns en scen där som jag är mycket förtjust i, när the commandos ska ta sig in i the queens chamber, och måste ta sig igenom en korridor bevakad av ett lasersystem. Precis när de har tagit sig in i den så låser korridoren dörrarna i båda ändarna. Och sen börjar den skicka ut laserstrålar mot dem. Inget allvarligt till en början, givetvis. En i huvudhöjd, så att alla måste ducka. Och sen en i knähöjd, så att alla måste hoppa. Men sen trappar den upp det här gradvis, så att den skickar ut en laserstråle som FÖRST går i knähöjd, men precis när en kille hoppar då hoppar lasern också upp en halvmeter, så att den klyver honom i midjehöjd!

Jag: Okej.

Min vän N: Som om den skojar med dem. Förstår du? Visst, det här är en mordisk korridor designad för att skära inkräktare på mitten på ett högst bestialiskt vis, det är det. Men den har humor!

Jag: Okej.

Min vän N: Och själva höjdpunkten är när den han dödat alla commandos utom en, och han står mitt i korridoren och väntar på dess nästa move. Beredd att hoppa, ducka eller kasta sig åt sidan. Då skickar korridoren ut ett laser-NÄT! Som slicar hela honom i små, små blodiga köttkuber!

(Tystnad)

Min vän N: (Nickar nöjt) Den kunde ju ha gjort det direkt, förstår du? Och dödat dem allihop utan allt det där förspelet. Men det gjorde den inte. För den är inte den sortens korridor.

Jag: Varför berättar du det här för mig?

Min vän N: Jag bara säger att jag uppskattar en bra ironisk dödskorridor. Om man nu ska bli dödad av en inredningsdetalj så måste man ju ändå ge den credd för att den ger det hela ett visst underhållningsmoment först. Det får du väl ändå hålla med om?

(Tystnad)

Jag: Du menar att den här hissen kommer försöka döda mig?

Min vän N: Det sa jag inte.

(Hissen kommer tillbaka till vår våning. Stannar. Min vän N håller upp dörren åt mig.)

Jag: (Tittar på min vän N, tittar på hissen, tittar på min vän N) Det känns lite som att det faktiskt var exakt det du sa…

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.