Minttu laddar för kanelbullens dag – släpper sprit med smak av kanelbulle

Minttu Cinnamon Bun

Den 4 oktober är det kanelbullens dag. Och nu kan du tjuvstarta hyllningen – i flytande form.

Wilmer Gyllström | Foto: Alma Bengtsson  |  Publicerad 2020-09-21 11:35  |  Lästid: < 1 minut

Inget är väl mer svenskt än vårt älskade fika med kaffe och kanelbulle. Finska likörjätten Minttu anammar nu den svenska fikatraditionen genom att lansera en likör på temat, Minttu Cinnamon Bun.

Men hur smakar egentligen den nya likören? Jo, smakentusiasterna på Minttu berättar att Minttu Cinnamon Bun är en smarrig kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint. Förutom detaljen att det är 30 procentig alkoholhalt det handlar om. Den 22 september kommer 200 flaskor av den exklusiva utgåvan att lanserar i Systembolagets beställningssortiment. Perfekt till hittepådagen kanelbullens dag som infaller om drygt två veckor.

– Vi fortsätter att addera nya spännande smaker som baseras på den klassiska pepparmint-Minttun. I år inviger vi det tjugoförsta året av kanelbullens dag genom att välkomna det älskade bakverket i Minttus produktportfölj, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu, i ett pressmeddelande.

Minttus Cinnamon Bun är en limiterad utgåva som går att beställa via Systembolagets beställningssortiment. Priset ligger på 193 kr för 50 cl och har en alkoholhalt på 30 %. Artikelnummer: 8234802

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-09-21 11:38