Minttu lanserar tre nya sorter med smak av godis

Minttu breddar sortimentet med sprit som smakar godis. Lakrits, bubbelgum och polkagris är de tre nya smakerna som du kan dricka mer av än originalet (om du nu dricker med målet att bli full).

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2018-09-11 11:53  |  Lästid: < 1 minut

Den finska spritklassikern Minttu utvidgar sitt sortiment och går ganska långt ifrån sina tandkrämsfräscha pepparmint-rötter. I och med lanseringen av Minttu Twist släpps nämligen tre nya smaker – av godis.

De nya smakerna lakritsstång, bubbelgum och polkagris kommer att innehålla mindre alkohol än originalsmaken, närmare bestämt 16 procent till skillnad från originalets 35 procent alkohol. Med andra ord kan det vara ett bra alternativ för den som gärna tar en shot på festen men som har dåliga erfarenheter av spritfyllor.

Minttu lanserar tre nya smaker: lakritsstång, bubbelgum och polkagris.

Minttu lanserar tre nya smaker: lakritsstång, bubbelgum och polkagris.

Enligt Pia Hägglöf, som är varumärkesansvarig för Minttu, är det på grund av den rådande lågalkoholtrenden som procenthalten har ändrats.

– Lågalkoholtrenden har funnits med oss ett tag, och då framförallt inom vin och öl, men vi ser också en växande efterfrågan på lågalkoholhaltiga alternativ när det kommer till shots. Att addera nya spännande smaker till den klassiska Minttu och dessutom med en tredjedel av originalets alkoholhalt känns både kul och modernt , säger hon.

Minttu är dock inte först på bollen när det kommer till bubbelgum-sprit (som verkar vara det nya heta). För bara en månad sedan släppte nämligen företaget Sweet Little Liqueurs gin med smak av det klassiska bubbelgummet Hubba Bubba. De gör även gin med smak av popcorn, ice pop, jammy dodger och fruktsallad.

Nyheten Minttu Twist finns i Systembolagets beställningssortiment sedan den 1 september 2018 och kostar 159 kr för 50 cl.

Artikeln publicerades först på Baaam.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-09-11 17:22