Hoppa till innehåll

Succén är tillbaka – så får du tag i Minttu-shoten med smak av kanelbulle

Minttu Cinnamon Bun Twist
Joakim Almén

Förra årets Minttu Cinnamon Bun sålde slut på en minut och det är först till kvarn som gäller i år igen. Den finska kanelbullespriten släpps nämligen enbart i 500 flaskor.

I samband med kanelbullens dag förra året släppte de finska likörgiganterna Minttu en spritsort med smak av det mest älskade av alla älskade fikabröd i det här landet – kanelbullen. Att det var en kommersiellt gångbar idé att blanda populär shot med mintsmak med megapopulär bakverkssmak var nog de flesta överens om, men att den skulle sälja slut på en(!) minut var ett överraskande beställningshögtryck.

Nu är det dags igen och den här gången har Minttu skruvat ner alkoholprocenten rejält. Tillskillnad från förra årets Minttu Cinnamon Bun, som hade en alkoholhalt på 30 procent, har årets upplaga en alkoholhalt på 16 procent.

– Vi är stolta över att fortsätta erbjuda nya, spännande smaker som baseras på den klassiska Minttu Peppermint. I år känns det dessutom extra roligt att succén Minttu Cinnamon Bun lanseras med lägre alkoholhalt, något vi märkt att allt fler efterfrågar, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu.

Minttu Cinnamon Bun Twist, som flaskan heter i år, släpps klockan 10.00 den 29 september i Systembolagets beställningssortiment. Det gäller att hänga på det digitala beställningslåset igen för den kanelbulleshotsugna – flaskan släpps nämligen i enbart 500 exemplar.

Minttu Cinnamon Bun Twist släpps i 500 exemplar på Systembolaget den 29 september. Kanelbulle-shoten har artikelnummer 53712, en alkoholhalt på 16 % och kostar 149 kronor för 50 centiliter.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.