MLB ska fylla tomma baseboll-arenor med obehagliga virtuella fans

Ett deppigt folkhav som ser ut att vara taget direkt ur spelet ”The Sims”.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-07-24 10:21  |  Lästid: < 1 minuter

Tack och lov har sporten på många håll börjat igen. Bland de större tävlingsserierna var Bundesliga först ut som hade första avsparken redan i maj och drygt en månad senare var även fotbollen på hemmaplan igång igen. Trots tacksamheten att det nu finns annan sport att konsumera än bingeande av Michael Jordans The Last Dance (2020) och trötta VM-matcher från 94 är det ju sig inte likt.

Nej, de väsentliga och stämningshöjande publikhaven har på grund av sociala restriktioner försvunnit – vilket gör att atmosfären kring diverse sportevenemang inte påminner om annat än korpenmatcher med guttural skrin från mellanchefer.

Den amerikanska basebolligan MBL, som startade igen på torsdagen, har försökt komma runt problemet genom att fylla de resliga och ekande arenorna med virtuella fans. Och kanske hade det funkat om man hade använt sig av Far Cry 6-grafik. Men problemet är att folkhaven ser ut att vara plockade direkt ur något slags obskyrt hybridspel mellan The Sims och Fifa – något som gör att de ser väldigt besvärliga ut.

Det var inför torsdagens match mellan Los Angeles Angels och San Diego Padres som Fox Sports, som står för sändningarna av MBL, förnöjsamt laddade upp en introduktionsvideo på Twitter om den obehagliga publiken. Under parollen ”No fans? Not on Fox Sports” och i bakgrund till intenstiv gitarrmusik visades publikens funktioner – vilka ser ut att bestå av t-shirtbyten anpassat efter vilket lag som spelar och möjligheter till att göra vågen.

Vi kan nog ändå leva med tomma svenska läktare ett tag till.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-04-19 13:16