Vd:n om virala rekryteringsvideon: “Den är seriös, vi är ett happy gäng!”

Den virala rekryteringsvideon från Göteborgsbaserade telecom-företaget Mobile Group är något utöver det vanliga.

Joel Linde  |  Publicerad 2018-01-16 14:10  |  Lästid: 2 minuter

Hur gör man som ett ungt, nytt företag som vill slå sig in på telecom-marknaden 2018? Jo, man ser till att bli stor på sociala medier. Det är precis vad Göteborgsföretaget Mobile Group har gjort, med lite hjälp från Twitter-kontot “Fotbollsdamp” som har delat videon efter att den har tagits bort från Youtube. Se videon nedan!

I kommentarerna till tweeten är det många som förundrats över videon. Är den seriös? High-five:ar de verkligen så där mycket? Och kanske viktigast av allt: var det verkligen Christoffer Mebius biljett till Miami som bokades först?

Med den typen av frågor ringde vi upp Mobile Groups vd och grundare, Anders Andréasson.

Vilken succévideo!

– Ja det var väl inget vi väntade oss. Det har stuckit lite i folks ögon märker man när man läser folks kommentarer och så, det är sånt man får räkna med. Men publicitet är ju publicitet…

Vad är det som sticker i folks ögon, tror du?

– Nej jag vet inte, vi är ett ungt gäng grabbar som bedriver ett företag som det går ganska bra för och vi är inte rädda för att berätta om oss och sådär, så det är väl mycket det.

Men det är en seriös video?

– Ajamensan, självklart! Det är en rekryteringsvideo för att hitta de bästa stjärnorna till branschen egentligen.

Är ni verkligen så där glada?

– Haha ja, självklart! Det är fullt seriöst, vi är ett happy gäng!

Det blir många high-fives under en dag!

– Ja men så är det väl på många företag, lyckas du med en affär så är det inte så konstigt att göra en high five tycker jag, det är väl ganska naturligt.

Ni slår mig inte som ett gäng som står torra på krogen.

– Vi har kul tillsammans, det har vi. Det är ett ganska spännande företag, så klart, och det är ett ungt gäng och det finns stort intresse till att fira segrar och så där, men äh, det är ganska standard inom den här branschen tycker jag.

Är det något som ni har som inte era konkurrenter har, när det gäller företagskultur?

– Oja! Vi har Sveriges bästa säljkultur och vi har roligast på jobbet och hos oss får man bäst utveckling och det är vi ganska kända för också inom vår proaktiva bransch. Där sticker vi ut hakan, absolut.

Så det går bra?

– Absolut, det flyter på bra.

Men HUR bra går det?

– Hur bra, hehe? Jo då, det går bra, det gör det.

Många undrar om ni gillar filmen The Wolf of Wall Street

– Nej det där tror jag är ganska skämtsamt. Jag vill inte förknippas med Wolf of Wall Street, det var väl en ganska tråkig historia de hade egentligen, så att…

Var det verkligen Christoffer Mebius Miami-biljett som bokades först? Alex Persson verkade ju ganska nöjd med att hans biljett bokades tidigt…Så att Christoffer inte sitter och ljuger, menar jag.

– Absolut, det stämmer.

Här kan du läsa mer om företaget Mobile Group. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-18 16:20