Hoppa till innehåll

Moderedaktörens val: 9 heta plagg att bära för ett snyggare 2018

Martin Hansson

En ljusblå skjorta, vida byxor och en dubbelknäppt rock med avslappnad passform är några av de hetaste herrplaggen för våren 2018.

Ett nytt år står för dörren – vilket för många innebär att vända blad och blicka framåt. Om du vill vässa din stil är våren 2018 en perfekt säsong att satsa på. Men du behöver inte rensa ut din befintliga garderob och investera i en helt ny. Tvärtom. Vi har på Café.se tidigare tipsat om de fem största modetrenderna för män våren 2018 där något av plaggen med stor sannoliket redan finns i din garderob. Cafés Martin Hansson har scannat av utbudet i butikerna och valt ut plaggen som är snyggast att bära under det kommande året.

skjorta

1. En ljusblå skjorta är så mycket mer än bara en skjorta. Knäpp skjortan hela vägen upp och bär med en mörkblå kostym. Eller varför inte knäppa upp de översta knapparna, rulla upp ärmarna och bära tillsammans med en långärmad t-shirt under skjortan? Arket, 490 kr.

2. Trenden med stora loggor och skrivna budskap är allt annat än bortblåst det nya året. Sweatshirts med Gucci-tryck och stickade tröjor med Balenciaga-loggor är några av de trendigaste plaggen du kan bära även under år 2018. Balenciaga, 6 840 krH&M

3. Den V-ringade tröjan gjorde under 2017 comeback och är ett plagg som vi definitivt ser mer av inom herrmodet kommande år. Satsa på en tröjmodell i ett fint material och vårda den väl för att plagget en lång livslängd. H&M Edition, 999 kr.

4. Skjortjackan är ett av de mest användbara plaggen i garderoben – inte minst med tanke på att  matchningsmöjligheterna nästintill är oändliga. Detta är ett plagg som kommer att vara flera modeintresserade mäns favoritplagg under år 2018. A Day’s March, 1 295 kr.

5. Vårens hetaste sneakers har en grövre sula och en klumpigare design. Just dessa är från det parisiska klädmärket AMI som senaste året fått ett stort genomslag. AMI4 200 kr.

6. Modehusens nya favoritplagg fortsätter att blomstra. Den kortärmade och surf-inspirerade skjortan med kingpin-krage finns i flera olika modeller och är lika passande att bära vid sydligare breddgrader som under en kostym. Prada, 4 825 kr.

7. Lika stilig att bära året runt – ute som inomhus. Få plagg känns lika exklusiva som en välvårdad mockajacka. H&M Edition, 2 999 kr.

Acne Studios herr 2018

8. Den vida och avslappnade silhuetten är i fokus våren 2018. Bär en tunn dubbelknäppt rock med breda slagg upptill. Acne Studios, 6 295 kr.

9. Välj vida byxor! Byxorna med en generös passform bär du stilsäkert i sällskap med ett par vita sneakers i vår eller svarta loafers. COS, 890 kr.

Mer herrmode från Café!

5 största modetrenderna för män våren 2018

Taylor Swifts pojkvän är Pradas nya ansikte utåt

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.