Movember är igång – så enkelt kan du bidra till insamlingen

Pappor, bröder, vänner, söner – ja alla drabbas. Nu är Movember igång, och alla borde vi bidra!

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-11-01 10:04  |  Lästid: < 1 minuter

Idén om Movember föddes på samma sätt som många goda (nåja) idéer uppkommer – över ett par öl. Det var Travis Garone och Luke Slatterly som födde idén i Melbourne 2003, och sedan de 30 personer som anslöt sig till kampanjen det året drog in noll kronor, har det vuxit till en kampanj som fram till 2015 har dragit in 531 miljoner kronor!

Syftet är att samla in pengar till forskning och behandling av de vanligaste cancerformerna för män – prostatacancer och testikelcancer – samt mental ohälsa och självmord.

Att odla mustasch under november månad är ett bra sätt att dra uppmärksamhet till kampanjen men det finns flera sätt att engagera sig. Movember Foundation föreslår att du registrerar dig om du tänker odla mustasch i MO-flagg, eller organisera motionsaktiviteter under MOVE-flagg, eller anordna ett evenemang för att samla in pengar.

Men till syvende och sist behövs det så klart pengar. Antingen skickar du in ett eget bidrag eller så skapar du en grupp med dina kompisar, din förening, arbetsplats eller annat och jämför med andra vilka som drar in mest pengar. Det finns även en butik där Movember Foundation säljer t-shirts, pins, kalsonger, kepsar och mössor med tryck där vinsten går till kampen mot prostatacancer och testikelcancer.

Kampanjen pågår under hela november, men kampen mot de vanligaste cancerformerna för män pågår året runt.

Prostatacancerförbundet driver också en kampanj och insamling under november. Mustaschkampen drog in 6,5 miljoner förra året och i år siktar man på att slå rekord.

Dags att odla mustasch!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:27