I Cafés högtalare just nu – kvinnan som gjort årets svenska popalbum

Nytt från Hanna Järver, Sverigeaktuelle Kendrick Lamar och ”Call me by your name”-soundtracket spelas just nu på hög volym i Caféredaktionens högtalare.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2018-03-01 13:59  |  Lästid: < 1 minuter

I en spellista på Spotify samlar vi på Café låtarna som spelas mest just nu. Vacation Forever, Courtney Marie Andrews och Remy Ma samsas om speltid med svenska Hanna Järver. Landets nästa stjärnsmäll på pophimlen har delvis bytt ut syntpopen från tidigare släpp mot något varmare, svängigare – och stundtals r’n’b-aktigt.

–  Jag lyssnar väldigt lite på r’n’b faktiskt. Alla snor ju saker, men vissa är medvetna om vad de snor. Jag tänker alltid att jag gör något eget, även om jag kanske inte gör det. Jag lyssnar på så lite musik när jag spelar in, jag blir så stressad av andras musik då. Men till den här skivan har jag har försökt skriva lite svängigt, och lyssnat mycket på Haims senaste skiva, säger Hanna Järver till Café.

Kurator och härskare över spelllistan är vår musikbloggare och nöjesnestor Tom Cehlin Magnusson (infälld ovan) som nyligen träffade Hanna Järver för en kommande intervju.

Tom, hur var Hanna Järver när ni sågs?

– Väldigt trevligt! Det kanske framstår som deppigt i text, men hon var självmedveten på ett väldigt härligt sätt.

Lyssna och följ Cafés spellista här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:03