Hoppa till innehåll

Därför är blå mustasch höstens hetaste accessoar

Johan Forsberg

Bär blå mustasch och bidra till insamlingen för forskning kring prostatacancer, den vanligaste cancerformen hos män.

Visste du att var sjunde man i Sverige får prostatacancer före 75 års ålder? Det vet Prostatacancerförbundet som ligger bakom insamlingskampanjen Mustaschkampen. För femte året i rad kommer apotekskedjan att sälja blåa tygmustascher och reflexer, där alla intäkter går till forskning kring prostatacancer, bättre behandlings- och diagnosmetoder, samt opinionsbildning för en bättre och jämlik vård.

–  Män är i allmänhet räddare att söka vård än vad kvinnor är. Att ha problem med att kissa och få erektion är känsliga ämnen som många män drar sig att ta hjälp för, säger Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen.

Blå tygmustascher och reflexer kommer att säljas för 25 kronor styck.

Symptom som är kopplade till prostatacancer är blod i urinen, svag urinstråle och ett behov av att kissa ofta.

–  Prostatacancer är den vanligaste formen av cancer för män och omkring 10 000 diagnosticeras varje år. Vi vill öka kunskapen om sjukdomen och fortsätter att stödja forskningen i kampen mot prostatacancer, säger Maria Mårfält.

Mustaschen kostar 25 kronor och alla intäkter går oavkortat till Prostatacancerförbundet.

Insamlingen kommer att pågå under perioden 19 oktober–15 november och mustascherna säljs på samtliga av kedjans apoteksbutiker.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.