Hoppa till innehåll

Nachossemlan är årets twist på det klassiska bakverket

Malin Karlberg

Glöm semmelwrapen och fjolårets prinsess-semla. Kändiskonditorn Roy Fares har lanserat årets twist på den klassiska gräddbullen.

Gillar du att dippa nachos på fredagsmyset – men är också svag för sötsaker? Då lär den nya nachossemlan vara något för dig.

Det är Roy Fares och Mattias Ljungberg som lanserar årets semmelnyhet på sitt nya konditori Mr Cake på Östermalm i Stockholm. Nachossemlan består av nachos med ”semmelsmak”, gjorda på en vetedeg med kardemumma som kavlats och gräddats knaprig. Dessa semmelnachos dippar man sedan i grädde och mandelmassa.

Camilla Läckberg, har testat nachossemlan och kallar den ”årets semla” och geniförklarar konditorn Roy Fares. Geni eller inte, innovativ får vi allt kalla honom.

https://www.instagram.com/p/Bdf8cMenO-9/
 
Nachossemlan lanserades på Mr Cake den 3 januari och kostar 57 kronor. Hittills har kunderna uppskattat nyheten, menar Roy Fares.

– Vi har fått positiva reaktioner. Det är en kul grej – en bra kombination av knaprigt och krämigt, säger han.

Konditoriet kommer även att sälja traditionella semlor i två storlekar samt en laktosfri semla.

https://www.instagram.com/p/BdemtsoHvaK/

Artikeln publicerades först på Femina.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.