Ett geni har byggt hela jorden i 1:1-skala i Minecraft

Minecraft

Eftersom världen för tillfället är inställd får man väl köra utlandssemestern i Minecraft.

Lukas Nordén  |  Publicerad 2020-03-31 09:43  |  Lästid: 2 minuter

COVID-19 har trasslat till det för majoritetens semesterplaner. Mängder av resor till utlandet har ställts in, flertalet länder har stängt sina gränser och Utrikesdepartementet avråder från alla onödiga resor. Ja, visst hade det varit härligt att kunna utforska världen och resa var man vill, men det ser tyvärr inte ut att bli verklighet på flera månader. Om man får tro en fritt spekulerande Johan Giesecke – vår nya GW – så kan det trots allt eventuellt bli möjligt med utlandssemester i sommar. Det finns dock ett litet undantag – ja, om du loggar in på Minecraft i alla fall.

Youtubekontot ”PippenFTS” påstår sig ha skapat en Minecraftvärld i en 1:1 skala av jorden, vilket är samma skala som den verklighet vi lever i. Med tanke på hur svårt det skulle vara att vandra runt planeten till fots kan man ställa sig frågan: Hur är det möjligt? Enligt Minecraft-liraren var det tydligen inte allt för svårt om man tog hjälp av två olika moddar, Cubic Chunks och Terra 1 to 1. Mod, som är en förkortning av ordet ”modification”, innebär en ändring av spelegenskaper som kan ändra allt från grafik till innebörden av spelupplevelsen.

Det förstnämnda av moddarna, Cubic Chunks, hjälper dig att trotsa den inställda höjdgränsen på 255 meter och öppnar därför upp för en värld helt enligt dina egna villkor. Terra 1 to 1 används sedan för att hämta information från kartfunktioner på internet, som Google Maps, för att förvandla geografiska områden till Minecraft-block. I videon nedan visar PippenFTS exempelvis hur han har omvandlat kända platser som Mount Everest, Grand Canyon och Half Dome till Minecraft-formatet.

För tillfället så omvandlas handgjorda byggnader till en del av landskapen, vilket exempelvis får pyramiderna att se ut som, ja, en stor hög med lera. PippenFTS har därför startat ett projekt vid namn ”Build The Earth”, med hopp om att andra Minecraft-spelare ska hjälpa till att dekorera den datorgenererade världen med byggnader och andra finslipningar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-03-31 09:47