”Granen och Kalla, det är nåt som inte stämmer med de jävlarna” – Nichlas Niemi reder ut samtiden

Nichlas Niemi, två kängurus, Andreas Granqvist och Charlotte Kalla.

Café tolkar tidens tecken med hjälp av Sveriges skarpaste hjärnor. Nichlas Niemi, tv-producent och Instagramprofil, hjälper dig gasa och bromsa genom samtidsdjungeln.

Nichlas Niemi.
Nichlas Niemi | Foto: Getty Images.  |  Publicerad 2019-03-06 14:20  |  Lästid: 3 minuter

KÖR!

Christina Schollin

View this post on Instagram

På väg till playan! 🌞🌞🌞🦋🦋🦋

A post shared by Christina Schollin (@christinaschollin) on


Bäst på Instagram just nu. Hon lever ett liv på en terrass på den spanska solkusten och tycker allt är underbart. Allt! Ingen mår bättre i hela världen.

Serie A

Det känns som italiensk fotboll är tillbaka på riktigt. Det känns som 90-talet igen. Det finns återigen ett skimmer över fotbollen och ligan. När jag ser en match känns det sant och på riktigt. Ren ultraskultur och skitiga arenor. Grazie mille!

Fotbollsjournalister

Anders Bengtsson och Johan Orrenius från fotbollsmagasinet Offside.
Offsides duo Anders Bengtsson och Johan Orrenius berättar på ett spänstigt sätt historier från fotbollens värld. Foto: Offside.org.

Det finns de som jag tror inte tittar på så mycket matcher alls, typ Kristian Borell, Offsideduon Anders Bengtsson och Johan Orrenius. Så befriande! Människor som berättar historier i stäl­let för att låtsas kunna analysera hög press och omställningsspel. Fuck ”kva­litet på fotboll ” och ”halvytan”. Berättelse och dramaturgi är allt. Det har de fattat. Tack för det!

Skaffa barn för att få sitta i sporthall

Det som främst får mig att någon gång vilja skaffa barn är att få sitta i sporthallar i förorten på lördagsmorgnar. Mazarin och ideellt kaffe ur en sladdrig plastkopp med ned­sjunket tumgrepp i örat.

Jonas Jerebko

Jonas Jerebko i Golden State Warriors basketlinne.

Känns otroligt kul med en bra svensk i NBA. En svensk som för­ visso varit där i tio år, men som tidigare harvat runt och nött bänk i skitlag och varit en dussinspelare i periferin som ingen brytt sig om. Men nu, 31 år gam­mal, slår han igenom. I höstas blev han från ingenstans trejdad till världens bästa lag, i världens bästa liga. Han känns 100 % sympatisk, och givetvis pratar han femplus­-engelska. Det är viktigt!

Fotbolls-VM

I juni är det dags för damernas VM i Frankrike. Känns verkligen som om damfotbollen kommer att blomma ut och engagera på bred och full front i sommar. Visst, det svenska landslaget har halkat efter. Men de klassiska stornationerna Frankrike, England, Holland och Italien är på fram­marsch och jag tror på fotbollsfeber.

Ägg

Ägg i äggkartonger.
Tack, ägg.

I det stora hela en väl­digt underskattad produkt.

AVVAKTA!

Människor som pratar om dålig luft i rum

Tror inte på att det finns. Finns det luft så finns det luft. Ta ett andetag och bit ihop!

Maja, min tjej

Hon skriker rabiat och rakt ut när jag nallar en bit ostekt falukorv ur kylskåpet ibland. Alltså rakt ut. Det är väl inte okej att bete sig så? Falukorv äts med fördel kall och på macka.

”Granen” och Kalla

Andreas Granqvist i svenska landslaget.

Tror vi ska vänta, och kanske till och med omvärdera dem som full blown nationalhjältar. Det är nåt som inte stämmer med de jävlarna.

Charlotta Kalla ler under VM i Seefeld.

STOP!

”Sånär”

Ett uttryck som bara existe­rar på en plats i världen: i fotbollskom­mentatorers vokabulär. ”Ååh! Det är sånär att han når den bollen.” Lägg av med det så snart ni kan, tack.

Australien

Två kängurus i Australien.

Tar varje publik chans jag får att sälja in en sak om det skitstället. Åk inte dit, prata inte med människor därifrån och prata inte om att ni varit där eller ska åka dit.

”Coming man”

Ett missförstånd som blivit ett vederta­get uttryck bland journalister för att beskriva någon som ett framtidshopp. Man kan inte säga det på engelska. Uttrycket finns inte! Det betyder något helt annat. Så att säga.

”Oj, man skulle visst förbereda ett tal”

I galatider så är det just den frasen som är det vanligaste sättet att inleda sitt tal i det här jävla landet … ja, det skulle du, din nominerade jävla idiot.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-03-07 16:17