Annons
Annons

Svenska Niki & the Dove är tillbaka – se nya videon här

Svenska duon Niki & The Dove och deras dansanta och mörka electropop har hyllats på musikbloggar och sajter världen över – men här i Sverige är de fortfarande relativt okända. I veckan släpptes deras nya singel So much it hurts – och i dag har nya videon premiär!

Lisa Arnell

Niki & The Dove som består av sångerskan och producenten Malin Dahlström och producenten Gustaf Karlöf och gav ut sin första skiva (Instinct) 2012. I april (8/4) kommer uppföljaren, Everybody´s Heart is Broken Now och i veckan släpptes första singeln So much it hurts.

Annons

Duon blev nominerade till BBC:s Sound of 2012 där de kom på femte plats och de vann European Border Breakers Awards 2013 som uppmärksammar de bästa europeiska akterna i Europa.

Gilla Cafe.se på Facebook

Nya singeln är en av de första låtarna som skrevs till kommande albumet som är skrivet i LA, Austin, Toulouse och Göteborg. Med bandets egna ord är nya albumet ”en dance romance-skiva med futuristisk ambition”.

– Vi har alltid haft en förkärlek för låtar där telefoner varit inblandade, och ville skriva om alla de gånger man väntat på en tyst telefon, alla gånger man drivit runt ute men ändå bara haft tankarna på en person som inte ringer. Vi ville skriva en kärlekslåt som behandlar otrohet utifrån perspektivet att saker inte alltid är så enkla som att bara be någon dra, utan där förhållandena är mer komplicerade än så. Vi ville också skriva om en svår sak där inte ilskan spelar huvudrollen, där ”love is stronger than pride”, säger bandet i en kommentar.

En liten snutt av nya videon visades i går i Gomorron Sverige, hela kan du se här.

Från: Elle.se

Annons

Dela (11)
Tweeta

Annons


Laddar