Nothing Phone är ett snabbt, snyggt och prisvärt smartphonealternativ

Nothing har med denna väldesignade smartphone inte kompromissat med hastigheten – däremot kommer det lägre priset med ett par irriterande egenheter.

Redaktionen  |  Publicerad 2022-09-28 15:45  |  Lästid: 2 minuter

Nothing Phone (1) är en smartphone som vill sticka ut och få dig att älska mobiltelefonen igen. Nothing har satsat mycket på estetiken och särskilt baksidan sticker ut med sin formgivning.

Tack vare baksidans genomskinliga glasskiva ser man hur telefonen är byggd. Komponenternas placering är genomtänkta för att det ska se snyggt ut. På baksidan finns det även ljusremsor som samspelar med ringsignalerna. Enskilda kontakter kan ha en egen ringsignal och ett eget ljusmönster och i tyst läge kan du också få du notifieringar via blinkmönster.

Kameror med bra mörkerläge
På baksidan sitter en huvudkamera och en vidvinkelkamera. De ger bilder på 12,5 megapixel, men du kan också ställa om upplösningen till 50 megapixel. Bildkvaliteten blir däremot inte bättre för det, men de extra pixlarna utnyttjas till att ge dig två gångers zoom med bättre skärpa än om du zoomar in digitalt i bilden. Mörkerläget är bra och ger skarpa bilder.

Telefonen är mellanstor och mellantung med en 6,55-tumsskärm och en vikt på 193,5 gram. Skärmen är skarp och ljusstark med hög maximal ljusstyrka och bra färgåtergivning. Det finns telefoner som klarar direkt solljus bättre på sommaren, men Nothing Phone (1) är en mellanprismodell som ändå gör gott för sig. Trots att den inte har det allra snabbaste chipsetet under skalet upplevs den inte alls som långsam, utan tvärtom som snabb.

Detta, samt den utmärkta batteritiden beror till viss del på att telefonen stänger av appar som ligger och kör i bakgrunden i onödan. Det kan göra att du missar notifieringar, vilket tillsammans med avsaknaden av komplett vattenskydd naturligtvis är märkbara minus.

Sammantaget är dock detta en prisvärd mobiltelefon för dig som vill ha en telefon som sticker ut. Priset ligger på cirka 5 400 kronor.

Denna artikel publiceras i samarbete med Thingz.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-10-03 07:45