Annons

Nu är det slut på att du alltid är den som får betala taxinotan

Platsen bredvid chauffören medför inte längre att du blir obligatoriskt betalningsansvarig – nu blir det lättare att dela notan lika mellan alla i taxisällskapet.

Olle Arnell

Många är kvällarna då taxiresan till eller mellan krogar hamnar på ditt utgiftskonto för att du inte armbågade dig fram till baksätet när taxin ankom. Någon slänger ur sig ”jag swishar sen” eller ”jag tar en öl där inne” men ingetdera ser du så klart röken av. Och du vaknar upp dagen efter och tänker ”igår igen…”.

Annons

Men nu blir det lättare att dela på notan. Åtminstone om du åker med Uber.

31 augusti lanserar nämligen Uber en tjänst som gör det lätt för dig och ditt sällskap att dela på notan. Du kan skriva in flera adresser på samma resa så nu spelar det ingen roll om ni åker till samma ställe eller om några hoppar av eller på på vägen till slutstoppet.

Gilla Cafe.se på Facebook

Fördelarna med detta, menar de, är fler än att en ensam stackare får ta hela notan för sina vänner. I och med att det blir lättare för ett sällskap att dela bil även om de inte ska till samma ställe hoppas man även på positiva effekter både för miljön och för stadstrafiken i Sveriges större städer.

Så här används funktionen i appen:

  • Välj “Vart vill du åka”
  • Välj plustecknet bredvid “Vart du vill åka”
  • Addera adresserna till era stopp

Sedan fungerar det på samma sätt som deras tjänst ”Dela kostnad”, dvs. priset jämnt delat på antal resenärer i bilen.

Tjänsten finns tillgänglig i appen från och med 31 augusti.

Annons

Dela (4)
Tweeta

Annons


Laddar