Hoppa till innehåll

Nu blir Maraboukakan tjockare och får ny design

En chokladkaka rån marabou.

Idag gick chokladjätten Marabou ut med att deras populära chokladkakor kommer få ett nytt utseende under 2024. Men du kommer inte få det svårt att känna igen dem i godishyllan.

Efter hela två års arbete är den nya designen på Marabous chokladkakor redo att möta publiken och när man ser resultatet kan vi ana att målet inte var att chockera.

Visst har omslaget förändrats en del, bland annat genom det större M:et som fått ett unikt utseende för varje smak. Men det är på insidan och i fabriken som de större förändringarna skett.

Kakorna kommer ha samma vikt som tidigare men formen blir lite annorlunda. Den nya chokladkakan kommer vara tjockare och kortare än tidigare. Detta ska enligt Marabou ge en ”mer generös smakupplevelse”. En av rutorna kommer även ha ett hjärta istället för ett M, vilket ackompanjeras av någon sorts ”hjärtevärmande budskap” på insidan av förpackningen.

Marabou som ägs av amerikanska jätten Mondelēz International, har både bojkottats och fått kritik som följd av att Mondelēz svartlistades av Ukraina till följd av sin verksamhet i Ryssland. Nyligen tappade även Marabou sin status som hovleverantör varpå den märkningen försvunnit från förpackningarna.

I fabriken i Upplands Väsby blir det även stora förändringar. Som resultat av en investering om 200 miljoner från ägaren Mondelēz International får fabriken, som invigdes 1976, en ny produktionslinje.

Produktionslinjen menar Marabou själva blir en av de största i världen för tillverkning av chokladkakor. Produktionslinjen beräknas tillverka 28–29 000 chokladkakor per timme vilket ökar befintlig kapacitet med minst en tredjedel.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.