Nu finns en flottfri Xbox One-kontroll – perfekt för chipssvullaren

Har du också bortförklarat en Fifa-förlust med att dina handkontrollspakar varit ”för flottiga”? Nu kan det äntligen vara slut med den enkla bortförklaringen.

Joakim Almén | Foto: Xbox Australia  |  Publicerad 2018-09-07 10:11  |  Lästid: 1 minut

Att goffa i sig flottiga chips och spela tv-spel är lika med sant är en sanning de flesta av oss gamers är eniga om. I åratal har vi tvingats utstå flottiga handkontroller till följd av vårt svulliga gaming-ätande: vem minns inte Nintendo 64:s handkontroller som med marginal tar hem den inofficiella utmärkelsen ”mest lättnedflottad handkontroll”?

Men nu ser det ut som att lösningen på tv-spelarens kanske största i-landsproblemet äntligen är här. Inför fullversionsreleasen av battle royale-spelet PlayerUnknown’s Battlegrounds har Xbox i Australien varit pigga och släppt en limited edition-version av Xbox One-handkontrollen – en handkontroll som står emot flott. Kontrollen lamineras för hand med uretan, och förutom flott står den även emot repor och vatten.

På kontrollen står ”Greaseproof 1.0” vid ena handgreppet och på baksidan står ”PlayersUnknown’s Battleground” skrivet. Dessutom kommer spelaren som äger en av handkontrollerna och vinner en runda i spelet att få ett skräddarsytt meddelande uppläst: ”Winner winner chicken dinner”. Varje kontroll är individuellt numrerad och det finns – dessvärre – enbart 200 handkontroller.

Så hur lägger du dina flottiga vantar på en av kontrollerna? Som så ofta handlar det om en Facebook-tävling där du ska motivera nånting i ett kommentarsfält. Tävlingen hittar du på Xbox Australias Facebook-sida här.

Nu hoppas vi givetvis på att alla handkontrollstillverkare inser att en flottfri handkontroll är framtiden och inte borde släppas i enbart begränsad upplaga.

Nu finns en tv-spelshandkontroll till Xbox One som står emot flott, vatten och repor.

 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-09-07 10:44