Hoppa till innehåll

Har Kojima gjort årets häftigaste och mest bisarra speltrailer?

Sony bjöd på en hel del trevliga nyheter för alla Playstation-ägare under spelevenemanget State of Play. Bäst, och värst, var den märkliga trailern till kommande storspelet ”Death Stranding 2”.

2019 släpptes spelet Death Stranding till Playstation 4 och var, som det mesta från en av spelvärldens mest berömda spelkreatörer Hideo Kojima, lika delar fängslande som surrealistiskt. Death Stranding var absolut inte för alla, men de som gillade spelet gillade det väldigt mycket.

Nu är en trailer till uppföljaren släppt och den är närmare tio minuter lång.

Tonen från föregångaren känns igen, men vi skymtar även nya rollfigurer och antydande till nya gameplay-element finns. Norman Rheedus är lyckligtvis tillbaka i huvudrollen, även om det verkar ha gått några år sedan vi såg honom sist.

Norman Rheedus och Hideo Kojima 2019. Foto: Getty Images

Trailerns innehåll är överlag bisarrt och svårt att sammanfatta. Ett av de konstigaste (och roligaste) ögonblicken är när en person skjuter elektricitet mot en fiende med hjälp av sin gitarr, för att därefter fäktas med samma instrument. Möjligen visuellt inspirerat av den ikoniska gitarristen i George Millers Mad Max: Fury Road?

Rolig kuriosa är att svenske kompositören Ludvig Forsell står bakom musiken. Och det inte första gången Forsell jobbar med Kojima. Han har tidigare stått för musiken till Kojima-spelen Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, Metal Gear Solid V: Phantom Pain och det första Death Stranding.

Death Stranding 2: On the Beach släpps under 2025.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.