Hoppa till innehåll

Nu finns STIGAs sexkantiga pingisracket som padelracket

Stigas Cybershape padelracket.

För några år sedan slog svenska STIGA Sports Cybershape-racket ned som en bomb i pingisvärlden. Snart finns ett sexkantigt racket även för padelspelare.

2021 tog svenska pingisstjärnan Truls Möregårdh ett sensationellt silver i VM. Under turneringen var det två grejer som stack ut: Den svenska bordtennisspelarens unga ålder (han var bara 19 år när silvret bärgades) och hans okonventionellt formade racket.

Möregårdhs sexkantiga racket slog ned som en bomb i pingisvärlden och sedan dess har STIGAs Cybershape-racket sålt som smör. Det svenska företaget har även introducerat ett sexkantigt racket på den snabbt växande pickleball-marknaden. Och nu är det den inte fullt lika kraftfullt växande padelmarknadens tur.

Truls Möregårdh med sitt sexkantiga pingisracket. Foto: Getty Images

Daniel Dios, tidigare padelproffs och förbundskapten för svenska padellandslaget, har varit med och utvecklat det sexkantigt formade padelracketen tillsammans med STIGA.

Så vad är grejen då, utöver att det designmässigt sticker ut? John Bandstigen, Product Manager Racket Sports på STIGA Sports, har säljargumenten klart för sig:

”Den 20 % större sweetspoten i samspel med den blixtrande accelerationen är en otrolig fördel Cybershape-formen för med sig. När man slår hårdare och snabbare slag får man en enorm kraft och hjälp framåt som ger en känsla av total kontroll, trots den höga farten. Kombinationen mellan fart och kontroll vågar jag påstå är en unik egenskap hos Cybershape-racket”, säger John Bandstigen i ett pressmeddelande.

STIGAs nya padelracket kommer i tre versioner, Cybershape 3K, Cybershape 18K och Cybershape 18K Hard, och finns att förboka på STIGA Sports hemsida nu. Enligt hemsidan börjar racket att skickas ut från och med 5 februari.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.