Annons

Nu kan du låna en 200kvm våning på Stureplan gratis: ”Utesluter inte ett rave”

Det är nu möjligt att låna 200 kvadratmeter mitt på Stureplan kostnadsfritt - så länge du har en välmotiverad idé på vad du ska göra.

Marlon Appelgren

Har du länge drömt om att spela en paintball-match i en våning mitt på Stureplan, styra upp en stor FIFA-turnering eller varför inte ett svettigt rave hela natten lång? Då är kanske den här lokalen något för dig. Nu är det nämligen möjligt att helt gratis låna en våning i Bångska palatset på Stureplan i Stockholm, så länge du har en välmotiverad idé om vad som ska utföras på platsen.

Annons

Sturekvarterets framtid planeras om för fullt och nyligen beslutades det att Bångska våningen, som ligger mitt på Stureplan och mäter hela 200 kvadratmeter, mer eller mindre ska öppnas upp för allmänheten och fyllas med spännande valfria aktiviteter. Det som krävs är att man skickar in en idé på vad för slags aktivitet som borde styras upp på platsen och varför.

Gilla Cafe.se på Facebook

Café ringde upp Charlotta Rosén, projektledare på Sturekvarteret och frågade vad man får göra i våningen.

Får man ha Tv-spelskväll?

– Det är verkligen inte omöjligt med t.ex. en FIFA-turnering eller ett LAN-party. Så länge man har en supercool idé som är tillräckligt bra så ska vi försöka lösa den infrastruktur som behövs för det.

Får man ställa ut ett konstprojekt dygnet runt i ett halvår?

– Vi har inga restriktioner i hur länge man får hyra våningen, men vi räknar kanske inte med att någon ockuperar den i ett halvår.

Får man dricka alkohol?

– Vi har inte tänk att det generellt ska vara partaj, med fest och tjo och tjim och så. Vår ambition är att främst prioritera den typen av utbud och aktiviteter som kanske traditionellt sätt inte har fått plats på Stureplan.

Vad tror du om att anordna ett rave?

– Vi har inte tänkt det så eftersom att det redan finns tillräckligt med fest och tjo och tjim på Stureplan. Finns det dock ett relevant innehåll för vad som ska utföras så kommer vi försöka hitta praktiska lösningar.

Har du en egen idé på vad du vill göra i våningen? Det här behöver du göra för att ansöka:

  1. Skicka ett mail till [email protected] och beskriv vad du vill arrangera.
  2. Namn på eventet.
  3. Önskemål om datum och tid för eventet.
  4. Ditt namn och dina kontaktuppgifter.

Kriterier för att få låna våningen:

  • Bångska Våningen får maximalt inrymma 150 personer.
  • Eventet får inte ha ett vinstdrivande fokus.
  • Sturekvarteret kommer att stå för lokalen och säkerhet. Arrangören står för alla övriga kostnader.

Ansök till Sturekvarteret här

Adress: Stureplan 4, 114 35 Stockholm.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar