Nu öppnar ishotellet i Jukkasjärvi för säsongen – kolla in de mäktiga bilderna

Ishotellet-2019

Hotellet i Jukkasjärvi har för 29:e året i rad nu officiellt öppnat.

David Johansson | Foto: Asaf Kliger/Icehotel  |  Publicerad 2018-12-19 16:28  |  Lästid: 2 minuter

Varje år föds ett nytt hotell fram i den lilla byn Jukkasjärvi lååååångt upp i norra Sverige. Problemet med att driva ett hotell helt gjort av is är ju att det smälter varje år, och varje år bygger man upp det på nytt av is och snö – delvis plockat från den närliggande Torneälven. 

I hotellet finns 15 stycken sviter, varje helt unikt utformad. Det finns även ett festrum samt en välkomsthall, och hotellet är i sig utsmyckad med konstverk och skulpturer gjorda speciellt för hotellet av konstnärer från hela världen. Dessa konstverk är också minst sagt unika, med tanke på att de försvinner för alltid när våren kryper inpå. 

Vill man bo på hotellet går det nu att boka rum på Icehotels hemsida, men då får man vara inställd på att genomgå en slags överlevnadskurs eftersom det krävs särskilda kunskaper och arkaiska sängkläder för att kunna sova över. 

ishotellet jukkasjärvi 1 ishotellet jukkasjärvi 2 ishotellet jukkasjärvi 3 ishotellet jukkasjärvi 4 ishotellet jukkasjärvi 5 ishotellet jukkasjärvi 7 ishotellet jukkasjärvi 8 ishotellet jukkasjärvi 9 ishotellet jukkasjärvi 10 ishotellet jukkasjärvi 11 ishotellet jukkasjärvi 12
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-12-20 12:55