Hoppa till innehåll

Nu öppnar Stockholms nya takbarspärla – med utsikt över hela Södermalm

Hammarby Sjöstads nya takbar Sjöstaden Skybar

Från 28:e våningen i nyöppnade Sjöstaden Skybar, några hundra meter från sommarklubben Trädgården, käkar och dricker du gott till vykortstjusiga vyer över Årsta och Söder.

Har du varit på Stockholmsklubben Trädgården de senaste åren har du med största sannolikhet sett bygget av den mäktiga skyskrapan Sthlm 01 – bara några hundra meter från Stockholms populäraste sommarklubb i Skanstull.

Den 102 meter höga byggnaden är i grunden en, som det heter, kreativ mötesplats som erbjuder kontorsmöjligheter för företag. Längst upp på den 28:e våningen i byggnaden, som ligger på Hammarby allé 12B, öppnar torsdagen den 13 maj Stockholms nya takbar Sjöstaden Skybar – med potential att bli sommarens takbarspärla i Stockholm.

Foto via sjostadenskybar.se

Restaurangen rymmer matsal, bar, chambre separée, vardagsrum och takterrass som erbjuder vykortstjusiga vyer över Årsta och Södermalm. Inredningskonceptet har tydliga 70-talsreferenser med tidstypiska färger, glasbetongvägg, lampan Bumlingen och en Ericofon (den så kallade kobratelefonen, om du nu är tillräckligt gammal för att minnas) som i den nya takbarens fall bland annat agerar belysning. Indredningsflirten med 70-talet mixas med moderna inslag som egendesignade bar- och matstolar, pendlade armaturer, väggarmaturer och väggpaneler.

Maten på menyn är inspirerad av södra Europa, Mellanöstern och Syd- och Nordamerika där de flesta av rätterna tillagas på kolgrillen eller i rökeriet. På middagsmenyn finns bland annat sirloin, rökt fläsksida och grillad dorade till terassmenyns lite enklare rätter som tonfisksallad – och det finns även möjlighet att käka lunch/brunch. Drinklistan är gedigen med ett extra plus för möjligheten att ta in en karaff sangria (sommar plus takbar plus en karaff sangria är lika med sant). Ansvarig för köket är Oskar Karlsson som närmast kommer från kvarterskrogen Restaurang Göteborg.

Den nya takbaren Sjöstaden Skaybar har ett chambre separée (Red Room) med plats för 18 personer. Foto: Foto: Anja Callius
Takterrassen i västerläge erbjuder 100 sittplatser. Foto: Foto: Anja Callius

Sjöstaden Skybar öppnar torsdagen den 13 maj 2021 och erbjuder lunch såväl som middag. Öppettider är under rådande restriktioner måndag till fredag 11.30–20.00 och lördag och söndag 12.00–20.00. För bordsbokning och meny surfar du med fördel in på sjostadenskybar.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.