Snart kan du boka rum på världens första Star Wars-hotell

Star Wars hotell

När du en dröm om att bo på ett hotell där allt går i Star Wars-tema? Ja, du får hosta upp.

Joakim Almén | Foto: Disney World  |  Publicerad 2021-10-04 11:50  |  Lästid: 2 minuter

Världens största rymdsaga vilar aldrig. Trots att huvudfilmerna, eller vad man nu ska kalla dom, har en viloperiod händer det ständigt grejer inom Star Wars-licensen. Mest lovande är den kommande serien Obi-Wan Kenobi med Ewan McGregor på Disney+ som får ett hårigt wookie-hjärta att ge extra kraftigt utslag på EKG:n.

En annan nyhet inom Star Wars-koncernen är att det snart är möjligt att ta in på ett upplevelsehotell med Star Wars-tema. Star Wars Galactic Starcruiser, som hotellet heter, utlovar en heltäckande Star Wars-upplevelse och i vistelsepaketet ingår det bland annat interaktion med karaktärer från filmerna, både ombord på skeppet (läs: antagligen i hotellobbyn) och i den närliggande Star Wars-parken Galaxy’s Edge på Disney World i Orlando, Florida.

Rummen är byggda för att potentiellt kunna lura ett och annat barn att det faktiskt är rymden som är skådeplatsen och inte ett rum byggt som en hytt på Galactic Starcruiser.

Vistelsen verkar enligt Disney Worlds egen beskrivning ha något av en rollspelskaraktär. Den beskrivs som en ”revolutionerande tvånättersupplevelse där du är en hjälte” och gästerna kommer att vara en del av utomjordligt äventyr med teater, Star Wars-temamiljö, kulinarisk extravagans och verkligt rollspel. Vad det innebär i praktiken återstår att se när hotellet slår upp dörrarna till rymdskeppet den 1 mars 2022.

Man får verkligen hoppas att Star Wars-hotellet är något alldeles extra, eftersom det kostar skjortan. Du må vara höginkomsttagare eller en jävel på att spara, speciellt om du planerar att åka med hela familjen. Två nätter för ett dubbelrum för två personer kostar nämligen 4 809 dollar, drygt 42 000 svenska kronor eller typ 35 nätter på ett genomsnittligt Scandic om man så vill. För tre personer i ett rum behöver du hosta upp 5 299 dollar och för fyra 5 999 dollar.

Bokningarna för Star Wars-hotellet öppnar 28 oktober.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-10-04 11:52