Nu ska Frida Nordstrand hitta världens bästa burgare

Frida Nordstrand är en av Sveriges mest kända sportjournalister – men hon har även ett stort sinne för träning och mat. I TV3:s nya program ”Världens bästa burgare” tränar hon klockan fyra på morgonen för att orka äta fyra hamburgare om dagen.

Joel Linde  |  Publicerad 2017-03-31 15:09  |  Lästid: 2 minuter

Frida Nordstrand är en av Viasats största profiler och hon rapporterar från bland annat de största Formel 1-och fotbollshändelserna runtom i världen. I vår är hon även programledare för dels Sveriges modigaste och även Världens bästa burgare, som hon leder tillsammans med kocken Johan Jureskog. När hon fick erbjudandet om att äta sig genom USA i jakt på världens bästa hamburgare tvekade hon inte en sekund.

– Jag älskar mat och har nånstans landat i att så är det, jag älskar mat och tränar för att kunna äta, säger Frida Nordstrand till Café.

Någon sa att du är Sveriges hungrigaste programledare.

– Ja absolut, det kan alla som känner mig intyga att jag är. Jag har så svårt för när det ska petas i mat – vad fan, mat är ju topp tre grejer i världen tycker jag och jag tycker det känns otroligt gammalt att tjejer inte ska kunna vara matglada, så därför basunerar jag gärna ut det. Jag tror att många är som jag men att det känns lite ofint att säga det. Jag som annars jobbar med sport och ses som hälsosam – då var det kul att få visa att det funkar att käka hur mycket som helst och träna.

Ja du tränar väldigt mycket! Hur tänker du på mat och hälsa?

– Jag tränar nog nästan varje dag i veckan, men det har också blivit ett sätt att klara av min livsstil. Att orka resa och jobba som jag gör, men också för att kunna äta som jag gör. Jag tänker att om jag skulle leva på ett annat sätt och inte vara lika matglad så kanske jag skulle typ yoga mer, eller trivselträna, men nu kör jag gärna hårt och spyintensivt snarare än lugnt och länge. Jag gillar känslan av att känna mig stark, jag vill hellre ha känslan av att jag kan brotta ner dig om jag behöver än att eftersträva något slags ideal.

Under resan åt du fyra hamburgare om dagen. Hur hann du med att träna då?

– Jag kunde gå upp fyra på morgonen och träna innan vi skulle spela in. Jag vill ju också vara jävligt hungrig när jag väl skulle äta, då blir de ju godare. Det är min investering i kroppen för att palla allt det andra. Det är ju inte alltid kul att ställa sig på ett löpband klockan fyra men för mig har det blivit som att borsta tänderna, jag reflekterar inte ens, det är något jag bara gör och efteråt så är det så sanslöst oslagbart.

Det låter inte som att du räknar kalorier?

– Nej jag går på motsatsen till lågkolhydratdiet. Ett varmt nybakt bröd slår allt för mig. Men det handlar mer om att äta de nyttiga grejerna också, att grunden ska vara bra. Jag äter mycket grönsaker och sallad och så ser jag till att få i mig tillräckligt med protein. En kollega till mig sa en gång: ”Det ska göra lika ont att äta som att träna.” Den tycker jag är bra.

Världens bästa burgare sänds på tisdag den 4 april klockan 21.00 på TV3 och Viafree.

Läs även: Köttmästarens 5 geniala knep för att laga den perfekta burgaren

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-03-31 15:40