Hoppa till innehåll

Ny Lego-festival får världspremiär i Sverige

Sverigeflagga byggt med Lego.
Joakim Almén

Lego Festival of Play, så heter festivalen som intar Friends Arena i Stockholm i höst och som riktar sig till barn. Eller, som det heter, ”hela familjen”.

”En helt ny upplevelse där fantasin ska släppas loss och drömmar byggas upp. Det blir en festival fylld av interaktiva aktiviteter och spännande artistuppträdanden”, så beskriver Lego själva festivalen Lego Festival of Play som har världspremiär på Friends Arena i Stockholm i höst. Familjeanpassat till max fylls Friends med Lego-relaterat mellan 3–5 november, vilket de flesta som är småbarnsföräldrar vet innebär höstlovsvecka.

Besökarna kommer enligt Lego att mötas av uppbyggda temavärldar som bjuder in till interaktiv lek, överraskningar och nya möten. De olika temavärldarna kommer på olika sätt att väva samman samhällsutmaningar (oklart exakt vad för typ av samhällsutmaningar det handlar om) med lek, teknik, musik, dans och vänskapliga tävlingar.

Lego-festivalen kommer även att innehålla artistuppträdanden från barnfavoriter som 17-årige Melodifestivalkillen Theoz och färgglada popgruppen Dolly Style.

”Vi vill inspirera och ge unga möjligheten att se världen med nya ögon genom detta oförglömliga event, där fängslande Lego-zoner hyllar olika former av självuttryck och kreativitet – allt handlar om lek med ett syfte. Upptäck nya världar fulla av äventyr och utforska moderna sätt att återuppbygga världen med Lego-byggklossar”, säger Gulshanoy Tolipova-Gourdin, Nordic Marketing Director på The LEGO Group.

Biljetter till festivalen släpps på torsdag 11 maj och köps via Ticketmaster.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.